De 10 leukste enveloppendozen

Geplaatst door in Tips&Tricks op 14 maart, 2017 0 Comments a62605123eb9e45dca125b6aabc817fc-2

Velen van jullie zullen als cadeautip de welbekende envelopjes aangeven. Maar waar laat je al die gevulde envelopjes tijdens jullie bruiloft? Waarom een enveloppendoos? Op je bruiloft is het belangrijk om iets klaar te zetten waar je gasten hun kaartjes en gevulde enveloppen in kunnen leggen. Wanneer je bij de 10e handje schudden een envelopje krijgt weet je eigenlijk al niet meer waar je dit moet laten. Daarom is een enveloppendoos bij de ingang alleen al ideaal. Gasten gooien bij binnenkomst de envelop er al in. Wanneer ze het je toch nog geven kun je af en toe je ceremoniemeester vragen om weer een stapeltje in de doos te gooien zodat jij er in ieder geval niet meer op hoeft te letten. Het voelt soms beetje ongemakkelijk om geld te vragen, dus waarin het verzameld wordt extra mooi aankleden zorgt dat ook je gasten een voldoening krijgen in het geven. Dan voelt het toch net wat meer als een cadeautje. Het aller leukst is natuurlijk om de creativiteit weer los te laten gaan op zo’n doos en deze bij jullie thema of interesse te laten passen. De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Met regelmaat krijg ik dan ook vragen voor leuke ideeën en alternatieven voor de standaard enveloppendoos. Hierbij de 10 leukste om de enveloppen in te bewaren samengesteld door NINA weddings. Ook leuk, naderhand deze kist of doos te bewaren voor alle kaartjes die jullie gehad hebben.

De vintage koffer

Je hebt hem misschien al vaker gezien; de vintage koffer. Ideaal voor op een vintage bruiloft of een bruiloft met een reisthema. Stof af die mooie oude koffer met een leuke slingertekst “Cards”, een beetje kant en je vintage enveloppendoos is klaar.

De 10 leukste enveloppendozen styling huwelijksreis cadeautafel

Raquel Sergio

De Amerikaanse mailbox

Post waar het hoort: in de brievenbus. Stoer, industrieel en handig want hij kan ook nog dicht. Eventueel nog met een tekst beschreven …and ready! Je hebt hem ook in het wit, wat hem natuurlijk net iets meer “bruiloft” maakt, maar ach… waarom de regeltjes volgen. PS I love you!

De 10 leukste enveloppendozen styling huwelijksreis cadeautafel

Het terrarium enveloppendoos

Spice up je romantische bruiloft met deze moderne toevoeging! Deze prachtige gouden enveloppenhouder is een plaatje op iedere bruiloft. Hij kan van whimsical, romantisch tot heerlijk bohemian. Heb je een touch of gold dan sluit ie perfect aan. Plus je kunt hem nog mooier maken met wat bloemen of confetti binnen in het aparte vakje of met handgeschreven lettering aan de buitenkant.

De 10 leukste enveloppendozen styling huwelijksreis cadeautafel

Het tuinkasje

Organiseer je een bruiloft buiten of heb je een botanical thema? Dan is een tuinkasje een goede match. Het ziet er zo schattig uit. Zeker met wat plantjes eromheen of bloemetjes erin. En vergeet niet de handgeschreven tekst, om je kasje te personaliseren.

De 10 leukste enveloppendozen styling huwelijksreis cadeautafel

Het houten doosje

Trouw je in het bos, of heb je een vintage bruiloft met rustieke elementen dan is een houten doosje zoals hier beneden natuurlijk heel leuk. Eventueel nog custom made met graveringen en je hebt een mooi bijpassend enveloppendoos. Je kunt hem na de bruiloft gebruiken om items van jullie bruiloft als soort van time capsule te gebruiken.

De 10 leukste enveloppendozen styling huwelijksreis cadeautafel

JOCELYN FILLEY PHOTOGRAPHY

De modern white

Als je gaat voor een minimalistisch moderne bruiloft wil je niet dat je enveloppendoos enorm afsteekt. Deze acrylic doos is dan ook een perfecte match. Zorg dat je nog een sleuf hebt voor de enveloppen en je hebt je prachtige stylish box.

De 10 leukste enveloppendozen styling huwelijksreis cadeautafel

Het metalen draadmandje

We zien ze veel in ons interieur terug en waarom ook niet op de cadeautafel? De draadmandjes die je in goud, koper, metaal hebt zijn hartstikke leuk als je een stoere touch wilt geven en vooral niet zo’n truttige enveloppendoos met een strik. Hou je een industriële bruiloft dan is deze natuurlijk helemaal te gek.

De 10 leukste enveloppendozen styling huwelijksreis cadeautafel

De picknickmand

Met bloemetjes versierd zie ik hem al helemaal staan op jullie wedding in the woods of buitenbruiloft. Super romantisch!

De 10 leukste enveloppendozen styling huwelijksreis cadeautafel

De glazen box

Ook dit item zie je veel terug in het interieur. Hij is gemaakt om je mooiste items in te exposeren, dus ook ideaal om al die lieve kaarten in te ontvangen. Moderne look die vrijwel bij iedere hippe bruiloft past. Zeker als je de cadeautafel mooi styled.

De 10 leukste enveloppendozen styling huwelijksreis cadeautafel

De honeymoon jar

Laat je gasten weten waar je naar toe wilt met je huwelijksreis, zodat ze weten dat hun cadeaugeld goed besteed wordt. Gebruik een grote fles als een oversized spaarpot voor jullie droomreis. Uiteraard passen hier geen grote enveloppen in, maar het staat wel heel leuk als extra aankleding.

De 10 leukste enveloppendozen styling huwelijksreis cadeautafel

Desiree Shue Photography

Ondanks dat jullie waarschijnlijk alleen maar vrienden en familie hebben uitgenodigd is het alsnog slim om, indien mogelijk, een slot te plaatsen op de doos of kist. Buiten dat de mogelijkheid er altijd is dat iemand uit jaloezie of hopeloosheid de inhoud wil meenemen gebeurt het ook wel eens dat er iemand binnenkomt die zich voordoet als gast en er zo met de buit van doorgaat. Zeker wanneer jullie de bruiloft vieren waar andere feesten ook aan de gang zijn: op slot die handel.
Vele bovenstaande enveloppenboxen hebben geen sluiting. Daarom adviseer ik altijd om je ceremoniemeester of iemand anders die je het toevertrouwd met regelmaat de box te legen en het op een veilige plaats te bewaren. Check bij de locatie of ze zelf een kluis of veilige plek hebben. In dat geval is het ook zeker aan te raden om de doos of kist af en toe te legen.

Zoals je ziet is er voor iedere stijl wel een leuke oplossing om op een stylish manier je enveloppen te verzamelen, want laten we eerlijk zijn. Zo’n doos met strik dat wil je toch liever niet. Vele items die hierboven genoemd zijn heeft NINA weddings in verhuur. Ook kunnen we custom lettering erbij verzorgen dus mocht je nog een mooie enveloppendoos zoeken, neem dan zeker contact op. Plus; de styling van jullie feest. Het geheel moet natuurlijk een plaatje zijn!!

Voor meer informatie mail naar hello@ninaweddings.nl.

Please leave a Comment