10 redenen om te trouwen in het buitenland

Geplaatst door in Destination Wedding op 24 februari, 2017 0 Comments d0414e81e89758d03128f1831415fb7f

Zitten jullie eraan te denken om in het buitenland te trouwen, maar twijfelen jullie of het wel iets voor jullie is? Of vragen jullie je af wat de voordelen van trouwen in het buitenland zijn? Wij geven hier de 8 meest voorkomende redenen voor bruidsparen om te kiezen voor een bruiloft over de grens.

1. Grote familie

Oef… heb jij ook zo’n grote familie? Als jullie de bruiloft klein willen houden kan het moeilijk zijn om te bepalen wie wel en wie niet mag komen. Als je de ene tante uitnodigt voel je misschien de verplichting om de andere tantes, neven, nichten etc ook uit te nodigen. Hebben jullie geen zin om de hele dag met mensen te moeten praten die je bijna nooit ziet, dan kan een buitenlandse bruiloft uitkomst bieden. Je hebt een fantastische reden om alleen maar de mensen uit te nodigen die je er echt, echt, écht bij wil hebben zonder gezeur te krijgen van alle tweederangs gasten die zich anders beledigd voelen

10 redenen om te trouwen in het buitenland trouwlocatie trouwen op het strand trouwen in het buitenland italie destination wedding curacao buitenland

2. Intieme sfeer

Intieme bruiloften zijn een trend. Steeds meer bruidsparen kiezen een intieme bruiloft met een persoonlijke, ontspannen en knusse sfeer boven een grootschalige bruiloft met veel genodigden. Een groot voordeel van trouwen in het buitenland is dat je je minder verplicht hoeft te voelen om zomaar iedereen uit te nodigen, ook familie of vrienden die je nauwelijks spreekt. Door het kiezen van een buitenlandse bestemming stel je eigenlijk automatisch een kleinere gastenlijst op. Het voordeel is dat jullie alleen de familie en vrienden hoeven uit te nodigen die jullie er echt graag bij wil hebben. Dit wordt over het algemeen veel makkelijk geaccepteerd. Op deze manier vieren jullie de mooiste dag van jullie leven echt alleen met de personen die écht belangrijk voor jullie zijn.

3. Een waardevolle ervaring

Je bruiloft duurt niet maar één dag, dus no stress. Maanden aan voorbereidingen, plannen en voorpret beleven, is op deze manier niet voorbij na één dag. Samen met de genodigden kan je de voorpret delen en de dag na het huwelijk samen nagenieten. Je hebt als bruidspaar mega veel tijd voor je gasten, in tegenstelling tot een ‘normale’ bruiloft waar je bijna niemand écht kunt spreken.Bij een feest van 200 gasten heb je misschien iemand een tel gezien, terwijl je tijdens een bruiloft in het buitenland echt tijd hebt voor elkaar om te kletsen, te feesten en mooiste herinneringen te creëren.

4. Quality time

Doordat je in het buitenland trouwt maak je er vaak niet een volgepropte dag van, maar heb je de mogelijkheid om de onderdelen te verdelen over meerdere dagen; een weekend of misschien zelfs een hele week. Stel je eens voor een pizza party in Italië als je gasten arriveren, of een avontuurlijke trip op IJsland samen, of een strand BBQ op Curaçao. Niet alleen omdat je meer ruimte te hebt en niet hoeft te haasten kun je volop genieten. Daarnaast heb je alleen de liefste mensen om je heen die zich de dag over 10 jaar net als jullie nog volledig kunnen herinneren.

 

10 redenen om te trouwen in het buitenland trouwlocatie trouwen op het strand trouwen in het buitenland italie destination wedding curacao buitenland

5. Mooi weer

Natuurlijk, het allergrootste voordeel van trouwen in het buitenland, is het weer! Waar je in Nederland hartje zomer flink hoopt op mooi weer, ben je in het buitenland bijna verzekerd van zon. En die maakt alles net iets mooier: de sfeer, de foto’s en de romantiek. Is een strakblauwe lucht, temperatuur van 30 graden en een heerlijk zonnetje een must voor jullie trouwdag? Verhuis dan je bruiloft naar een paradijselijk strand. Aan de Middellandse zee op Ibiza, op Bali of op de Nederlandse Antillen heb je grote kans op mooi weer! Heerlijk buiten trouwen! Misschien zelfs met je voeten in het zand.

10 redenen om te trouwen in het buitenland trouwlocatie trouwen op het strand trouwen in het buitenland italie destination wedding curacao buitenland

Gia Canali

6. Huwelijksreis 

Als je in het buitenland trouwt kun je hier de huwelijksreis mooi op aansluiten, twee vliegen in één klap. Je bent meteen op honeymoon bestemming én je gasten kunnen er voor of er na op vakantie! Ga je bijvoorbeeld trouwen op Curaçao dan blijf je lekker op het eiland. Een te gekke mix van destination wedding en honeymoon.

10 redenen om te trouwen in het buitenland trouwlocatie trouwen op het strand trouwen in het buitenland italie destination wedding curacao buitenland

7. Prijs

Natuurlijk breng trouwen in het buitenland extra kosten met zich mee. Denk aan accommodatie en vliegtickets. Maar toch is een bruiloft in het buitenland soms toch voordeliger dan in eigen land. Dit komt doordat het aantal genodigden veel lager is dan bij een huwelijk in eigen land. Wanneer je in het buitenland trouwt is de gastenlijst vaak een stuk kleiner wat je flink wat geld kan schelen. Hierdoor kun je meer dagen feesten en extra uitpakken met extraatjes op de bruiloft. Daarnaast liggen de prijzen voor bijvoorbeeld locaties, eten en drinken in het buitenland vaak lager dan in Nederland en België. Vooral in de Zuid-Europese landen is eten en drinken een stuk goedkoper.

En met het aanbod van de budget-vliegmaatschappijen hoeft de vlucht helemaal niet kostbaar te zijn. Daarnaast vinden wij eigenlijk ook: als je de genodigden een bijzonder weekend inclusief eten, drinken en accommodatie aanbiedt, dat het helemaal niet gek is als ze dan alleen zelf hun ticket moeten betalen. In plaats van een cadeau te geven kun je jullie gasten vragen om zelf voor de reis te betalen. Een win-winsituatie!

8. De omgeving

Nederland kent hele mooie plekjes. Maar laten we eerlijk zijn, in het buitenland zijn nog veel meer mooiere plekken te vinden. Er zijn natuurlijk heel veel redenen te bedenken waarom je ‘gewoon’ in Nederland wil trouwen maar er zijn (gelukkig) ook veel ‘avontuurlijkere’ bruidsparen die verder dan onze landsgrens kijken.Voor hen gaat er letterlijk een wereld open aan mogelijkheden. Trouwen in het buitenland zorgt er gegarandeerd voor dat jij trouwt in een prachtige omgeving. Niet alleen de ceremonie zal plaats vinden op een mooie plek, ook de fotoreportage zal prachtige plaatjes opleveren.

10 redenen om te trouwen in het buitenland trouwlocatie trouwen op het strand trouwen in het buitenland italie destination wedding curacao buitenland

Shari Ruzzi

9. Stiekem trouwen

Viva Las Vegas! Stiekem trouwen wordt ook nog vaak gedaan. Dit heet een elopement. Met zijn tweeën lekker op vakantie en bij terugkomst iedereen verrassen door te vertellen dat jullie getrouwd zijn. Uiteraard kun je daarna nog steeds een groot feest geven, maar het JA-woord hou je lekker intiem. Er zijn vele andere prachtige locaties mogelijk naast de “standaard” Las Vegas.

10 redenen om te trouwen in het buitenland trouwlocatie trouwen op het strand trouwen in het buitenland italie destination wedding curacao buitenland

Photographer Noelle Johnson

10. Speciale plek

Sommige bruidsparen kiezen voor een bruiloft in het buitenland omdat deze plaats voor hun erg speciaal is. Ze hebben elkaar daar ontmoet, zijn er vaak op vakantie geweest of hebben hier samen gestudeerd. Deze bijzondere plek willen zij dan graag aan hun gasten laten zien. Is Italië jullie favoriete vakantieland of is Ibiza jouw tweede thuis? Staat jullie koffer of backpack altijd ingepakt klaar? Het is dan natuurlijk een erg logische keuze om ook te trouwen buiten de Nederlandse grenzen.

Willen jullie trouwen in het buitenland? Door de afstand ontkom je niet aan professionele ondersteuning. Huur een weddingplanner in die gespecialiseerd is in bruiloften in het buitenland en jullie hoeven je nergens meer zorgen over te maken. Geïnteresseerd? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan via hell0@ninaweddings.nl.

 

Please leave a Comment