Je bent verloofd! Wat nu?

Geplaatst door in Tips&Tricks op 5 januari, 2015 0 Comments tips weddingplanning net verloofd

Hij stelde de vraag. Je zei ja. Hooray! Je bent verloofd! Wanneer je verloofde op de knie gaat voor je, stopt je hart even, en veranderd je leven. Het is één van de grootste momenten in je leven, en groots nieuws om te delen; jullie verloving! Er hoop keuzes die je moet gaan maken. Om jullie een beetje op weg te helpen heb ik een lijstje gemaakt met  de 11 meest belangrijke dingen om je weddingplanning te starten.

1. Spread the news!

Uiteraard vertel je het schitterende nieuws het eerst aan je ouders. Geef hen de eer om het als eerste te horen. Zet de champagne vast klaar om het te vieren. En hoe verleidelijk en gemakkelijk het ook is om het direct online te delen op Facebook, het is een echte no-no om niet eerst je familie en je vrienden te bellen. Voordat je inlogt om je Facebook relatiestatus te updaten, bedenk dan eerst of er nog mensen zijn die je het persoonlijk vertelt.

Nu wordt het tijd om iedereen het verblijdende nieuws te vertellen! Je kunt het aanzoek op veel manieren openbaar maken. Hieronder een paar creatieve ideetjes:

>> Nodig al je vrienden en familie uit voor een feestje. Zeg nog niet waarom, want dan verklap je meteen de verrassing van het feest. Pas als iedereen bij elkaar is, vertel je, onder het genot van een glaasje champagne, jullie grote nieuws.

>> Maak een grappig filmpje van jou en je geliefde waarin jullie je plannen bekend maken en stuur dit naar je familie en vrienden en zet het op social media.

>> Als je op vakantie ten huwelijk bent gevraagd, kun je een online fotoalbum maken. Plaats hierin de foto’s van jullie vakantie waarop te zien is hoe het aanzoek in z’n werk ging. Stuur de link van het online fotoalbum naar al je bekenden en zij zullen aan de foto’s direct zien wat er gaande is.

Je bent verloofd! Wat nu? weddingplanning verlovingsring verlovingsfeestje verloofd trouwlocatie tijdsplanning bruiloft

Lori Kennedy Photography

2. Show off that sparkle!

De mooie ring en het verhaal rondom het aanzoek mag gedeeld worden. Ik denk niet dat er enige twijfel is dat de verlovingsring selfie een nieuw ritueel is tijdens de verloving. En zeg eerlijk nou –  it’s awesome! Wat is beter dan scrollen door Instagram en mooie foto’s van verlovingsringen en happy couples te zien? Dit is dé foto die iedereen laat weten dat je verloofd bent en waar je trots je nieuwe perfecte ring te laten zien. The bar is high, my friends.

> Bekijk hier de tips voor een perfecte ringselfie.

Je bent verloofd! Wat nu? weddingplanning verlovingsring verlovingsfeestje verloofd trouwlocatie tijdsplanning bruiloft

Ben Sasso Photography

3. Geniet van je verloving

Verloofd zijn betekent dat je de bruiloft van je dromen gaat plannen….. en je je beste vriend gaat trouwen! Het betekent jezelf voor de rest van je leven verbinden met je soulmate. Neem wat tijd (op zijn minst een paar weken) om te genieten van hoe mooi en romantisch dit moment is voordat je duikt in de logistiek rondom jullie bruiloft.

4. Kies een trouwdatum

Zodra je verloofd bent, zal iedereen gaan vragen wanneer jullie gaan trouwen. Maar in de werkelijkheid is het vaak niet mogelijk om al exact een trouwdatum te kiezen voordat andere belanrijke beslissingen – zoals het kiezen (en boeken) van jullie trouwlocatie – zijn genomen. Dus focus je eerst op een bepaalde periode of verschillende data die mogelijk zijn voor jullie. Een gemiddelde verloving duurt ongeveer 6 maanden tot anderhalf jaar en meer, maar denk ook aan welk seizoen je favoriet is, zijn er vakanties of familiekwesties die misschien een conlict kunnen zijn met de gekozen datum, en hoelang je inschat dat je nodig hebt voor de voorbereidingen. Als je gaat trouwen in het buitenland is het raadzaam om langere voorbereidingstijd aan te houden.

> De 10 tips voor het kiezen van een trouwdatum

5. Droom over jullie bruiloft  Je bent verloofd! Wat nu? weddingplanning verlovingsring verlovingsfeestje verloofd trouwlocatie tijdsplanning bruiloft

Voordat je ook maar een trouwjurk past, een band boekt of een taart gaat proeven, denk eerst aan het totaalplaatje. Stel je voor welke stijl en gevoel jullie willen neerzetten op jullie bruiloft en waar jullie deze willen houden. Sluit je ogen en stel je je droombruiloft voor. Wat zie je? Stel je jezelf een dromerige ceremonie voor in een kasteel? Loop je met blote voeten op het strand van eent tropisch eiland? Of wil je liever een bruiloft dichter bij huis, zoals een botanische tuin? Terwijl je je bruiloft probeert voort te stellen; hier zijn een aantal vragen die je jezelf kunt stellen. Groot (iedereen die je kent) of klein (intiem, alleen vrienden en familie)? Buiten of binnen? In de omgeving (thuis of naastgelegen steden) of verder weg (destination wedding – misschien trouwen in het buitenland in Toscane, Frankrijk of ……)? Modern, klassiek, vintage, romantisch, rustic, bohemian, glamourous? Chic, ongedwongen of iets daar tussen in?

>> Lees ook; Zo plan een festival wedding.

6. Trouwinspiratie opdoen

Om een beter beeld te krijgen wat je wilt (en juist niet wilt), spendeer wat tijd aan het verzamelen van inspiratie. Bekijk trouwmagazines, trouwblogs zoals hier bij NINA weddings of Girls of Honour, volg Instagram accounts, maak een Pinterest account en creeër een online inspiratie bord. Verzamel foto’s die je mooi vindt en maak hier moodboards van. Zo krijg je vanzelf een idee van welke stijl bij jullie past. Go crazy—je kunt alles nog verfijnen wanneer je beter weet wat je precies wilt en hoe de locatie eruit ziet. Maar beperk je niet tot de voor de handliggende bronnen. Iets als een behangpatroon, een scene van je favoriete film, kan je creativiteit prikkelen. Bottom line: hou altijd je ogen open voor inspiratie.

Je bent verloofd! Wat nu? weddingplanning verlovingsring verlovingsfeestje verloofd trouwlocatie tijdsplanning bruiloft

7. Bepaal je trouwbudget

Ga zitten met zijn tweeën en bekijk wat je maximaal wilt en kunt besteden aan je bruiloft. Dit is het belangrijkste onderdeel van weddingplanning, waar heel veel beslissingen afhankelijk van zijn. Dus zorg dat je het uitgewerkt hebt voordat je daadwerkelijk begint met de trouwplannnig en het boeken van leveranciers. Wees eerlijk. Kijk ook of eventueel familie wil bijdragen.

> Bekijk de tips voor het bepalen van je trouwbudget.

8. Maak een gastenlijst

Een gastenlijst opstellen is niet een klus die je één, twee, drie doet. Het is best moeilijk. Je zult regelmatig voor dillema’s komen te staan. De meeste aanstaande bruidsparen vinden het dan ook heel lastig om te bepalen wie er wel en niet mogen komen. Wanneer je begint met jullie gastenlijst zijn er er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Wil je veel quality time met je gasten waarbij je echt een op een gesprekken kunt voeren of wil je een once-in-a-lifetime party geven voor al je vrienden en familie. Als je ouders meebetalen kan het zijn dat ze verwachten ook mogen meebepalen. Wanneer jullie een wat grotere bruiloft organiseren met veel gasten, dan kijk je niet op iemand meer of minder. Het wordt anders wanneer je een bruiloft organiseert voor maximaal 50 gasten. De kosten van je huwelijk stijgen sterk met elke gast die je uitnodigt. Wanneer jullie offertes gaan opvragen, is dit vaak nog ruim voordat jullie de uitnodigingen gaan versturen. Jullie maken dus een schatting van het aantal gasten dat tijdens jullie trouwdag aanwezig is, want het aantal gasten dat daadwerkelijk aanwezig zal zijn, is waarschijnlijk pas bekend een aantal weken voor de bruiloft.

9. Zoek een trouwlocatie

Bepalen waar je gaat trouwen is vaak een tijdrovende klus. Je zult vaak meerdere locaties bezoeken voordat je the one hebt gevonden. De uitstraling van jullie trouwlocatie kan jullie bruiloftsfeer maken of breken. Neem daarom zeker niet de eerste de beste, maar wees kritisch. Stel voor jezelf een wensenlijst waar de locatie aan moet voldoen en ga vervolgens met deze checklist naar de locatie. Maak van dit gedeelte een plezierige tijd en blijf kalm en georganiseerd. Creeër een spreadsheet waar je per locatie kunt aangeven welke locatie jullie hebben bezocht en wat jullie goed (of niet goed) vonden van ze, mogelijkheden, prijzen etc.

> Bekijk hier de vragen die je kunt stellen aan een trouwlocatie.

10. Bewaar de controle!

Als je het type persoon bent die zich liever niet bezig houdt met alle details zoals de logistiek en vele communicatie met de leverancies, dan kan een weddingplanner je uitstekend helpen. Als je een superdruk stel bent met veeleisende banen, hoge verwachtingen hebt voor jullie bruiloft (complicated) of gewoon weg niet weet waar je moet beginnen; dan is het aan te raden om een weddingplanner in te huren. Een weddingplanner kan alles voor je regelen, van je verloving tot aan je huwelijksreis. Alles is mogelijk! Zij kan je advies geven over budget, tijdsindeling, betrouwbare en goede leveranciers en trouwlocaties aanleveren. Voor jullie is het tenslotte de eerste keer en een weddingplanner heeft jarenlange ervaring, op de hoogte van de leukste trends en groot netwerk. Of je besteed de styling uit. Zeker wanneer je Pinterest pagina explodeert kan het zijn dat je op een gegeven moment er niet meer uit komt. Samen met de bruiloftstylist wordt een prachtig custom made trouwconcept gemaakt zodat jullie en jullie gasten binnenstappen op een te gek gestyled trouwfeest. Niet alleen de leukste ideeën en items worden zo verzameld op jullie BIG day, ook kunnen familie en vrienden optimaal genieten van de dag zonder dingen te verhuizen, op te bouwen en meer.

>> Lees hier redenen waarom een weddingplanner.

Je bent verloofd! Wat nu? weddingplanning verlovingsring verlovingsfeestje verloofd trouwlocatie tijdsplanning bruiloft

11. Relax. Ontspan. Geniet.

Probeer stress te vermijden. Gaan trouwen moet leuk zijn, ook in de periode ervoor. Je wilt niet dat ze in je omgeving grapjes gaan maken over jou als Bridezilla, toch? Sommige dagen kan het erg overweldigend zijn. Wanneer dit gebeurd, pak een latte, spreek af met een vriendin en denk aan hoe geweldig jullie bruiloft gaat worden. Maar blijf georganiseerd! Dit is niet het type feest dat je gauw eventjes last minute kunt organiseren. Niet voor niets beginnen velen al ruim een jaar vantevoren. Blijf op schema met je wedding to-do’s.

Please leave a Comment