7 voordelen van een intieme bruiloft

Geplaatst door in Tips&Tricks op 16 februari, 2015 0 Comments Intieme bruiloft

Trouwen wordt steeds meer een bewuste keuze nu de maatschappelijke druk kleiner is geworden om te moeten trouwen. Daarom is het dan wel zo belangrijk om de reden waarom jullie willen gaan trouwen, namelijk echte liefde, te delen met de speciale mensen om je heen. Je wilt de mooiste dag van je leven alleen maar delen met alleen échte dierbaren en niet met vage kennissen en verre bekende. Intiem trouwen is naar mijn mening namelijk de perfecte manier om je bruiloft een meer persoonlijk, ontspannen en knus gevoel mee te geven. Bij een grotere bruiloft is dit niet onmogelijk is, maar het is dan gewoon wat lastiger te realiseren. Bij grote bruiloften heb je niet altijd de gelegenheid om iedereen te spreken, wat door bruidsparen vaak als jammer wordt ervaren. Hun hele bruiloft was één grote waas voor ze vanwege al het gehaast en geren om het tijdschema maar te kunnen volgen. Toch jammer als je zo’n belangrijke dag waar je zo in hebt geïnvesteerd en zo lang naartoe hebt geleefd, niet bewust meemaakt. Hecht je veel waarde aan persoonlijke gesprekken en optimale beleving van de dag samen met je familie en vrienden, dan is intiem trouwen voor jou absoluut het overwegen waard.

Wat is een intieme bruiloft?

In Nederland wordt er vaak onderscheid gemaakt van dag-, receptie- en avondgasten, en zelfs nog mensen die tussen ceremonie en feest “weggestuurd”  worden. Dit blijft ondanks dat de keuze en de beweegredenen van het bruidspaar volkomen logisch zijn toch altijd even een awkward moment.  Een gemiddelde bruiloft in Nederland heeft vaak 100 daggasten en 200 avondgasten. Maar wanneer noem je een bruiloft nou intiem? Hoewel sommigen een bruiloft tot en met 75 personen al als intiem beschouwen, is in mijn ogen een bruiloft pas intiem te noemen wanneer de gastenlijst 20 tot 50 personen.  Zodra je meer dan 50 personen uitnodigt verminderd de mate van intimiteit, persoonlijkheid en knusheid aanzienlijk.

7 voordelen van een intieme bruiloft weekendbruiloft trouwen in het buitenland intiem gastenlijst dagindeling

Er zijn zo veel redenen om te kiezen voor een intieme bruiloft. Of het nu is om de kosten te besparen, of je wilt een buitengewone, luxueuze ervaring creëren voor een select groepje, dan kunnen deze ideeën je helpen bij het bepalen welk type bruiloft je wilt.

1) Maak het een persoonlijke reflectie (met die unieke trouwlocatie)

Hoe kun je nu beter je persoonlijkheid als een koppel doorvoeren in je bruiloft dan door te kiezen voor een unieke locatie die past bij jullie? Wat dacht je van een speelse bruiloft in een mooie tuin met zwembad, een rustieke landelijke bruiloft bij een oude schuur of een organic wedding bij een kas? Doordat je met minder gasten bent, is er meer ruimte voor bijzondere locaties die niet standaard voor bruiloften worden gebruikt. Je kunt makkelijker een trouwlocatie kiezen, niets is te klein voor jullie. Daarnaast is het ook makkelijker om zelf een trouwlocatie te creëren zoals bijvoorbeeld je ouderlijk huis of in je eigen tuin. Let wel op; in je eigen achtertuin klinkt eenvoudig, maar hier komt vaak extra werk bij kijken denk aan genoeg ruimte voor de cateraar, stoelen, toiletten en eventuele vergunningen.

2) Ga voor intimiteit en meer aandacht voor je gasten

Zie je jezelf op je droombruiloft omringd met alleen je dierbaarste familie en vrienden? Bedenk welke personen echt belangrijk voor jullie zijn en die jullie op je mooiste dag naast je willen hebben. Je hoeft je niet schuldig te voelen als je je baas, buurvrouw of oud tante niet uitnodigt. Iedereen snapt dat als je zegt dat je een intieme bruiloft houdt dit alleen voor familie en echte vrienden is. Uiteindelijk heb je meer tijd voor je vrienden omdat je minder mensen aandacht hoeft te geven. Hierdoor voel je je een stuk relaxter op je trouwdag omdat je alleen maar mensen om je heen hebt die je lief hebt en waar je je thuis bij voelt.

7 voordelen van een intieme bruiloft weekendbruiloft trouwen in het buitenland intiem gastenlijst dagindeling

3) Je kunt écht uitpakken!

Omdat je bespaart op het aantal gasten heb je geld over voor andere aspecten. Als je een vast bedrag in gedachten hebt dat je maximaal wilt uitgegeven kun je met een kleiner aantal gasten veel meer focussen op de details die het niet alleen voor jezelf maar ook voor jullie gasten een onvergetelijke dag maken. Zoveel bruiloften zijn er tegenwoordig niet meer, maar het zijn vaak wel de momenten die je nog lang na blijven. Ga voor kwaliteit boven kwantiteit. Bij een kleine bruiloft kun je je gasten eens flink in de watten leggen.  Serveer hen een eerste klas zes gangen diner, een prachtige taartentafel met misschien nog een cocktail of gin tonic bar en verwen ze na afloop met extreem persoonlijke cadeautjes. Intiem trouwen met een kleine gastenlijst maakt dit soort extraatjes voor jullie gasten mogelijk. Je hebt een bruiloft die mensen zich langer zullen herinneren omdat ze zich écht uniek voelde omdat ze mochten komen.

4) Maak je droombruiloft waar

Nu kun je dan toch kiezen voor die prachtige locatie, kun je die fantastische designer jurk en schoenen bestellen of als echte bourgondiër een groot deel van je budget spenderen aan overheerlijk eten of fantastische live muziek. Hoewel sommige koppels ervan dromen hun bruiloft te vieren met iedereen die ze kennen, geven anderen de voorkeur aan intiem trouwen met alleen hun naaste vrienden en familie zodat ze voor hetzelfde geld de bruiloft van hun dromen kunnen realiseren.

7 voordelen van een intieme bruiloft weekendbruiloft trouwen in het buitenland intiem gastenlijst dagindeling

5) Surprise, we’re getting married!

Zijn jullie helemaal van de romantiek en spontaniteit? Nodig dan familie en vrienden uit voor een (verlovings)feest en verras ze bij aankomst met een bruiloft. Het voordeel van een verrassingshuwelijk is dat je in alle stilte kunt werken aan de voorbereiding van jullie huwelijk zonder dat er een hoge druk op ligt. Hierdoor hoeven jullie noch je gasten zich druk hoeven te maken over etiquette en dresscodes of over welk cadeau mee te nemen naar jullie bruiloft.

6) Weekend bruiloft

Als je toch met een kleine groep bent is het ook leuk om in plaats van op één dag het over meerdere dagen uit te spreiden. Huur je droomlocatie voor het hele weekend af en laat al je gasten daar samen met jullie overnachten. Hoe heerlijk ontspannen om de dag na jullie bruiloft gezellig met elkaar te genieten van een champagne-ontbijt terwijl er herinneringen worden opgehaald aan de vorige dag. En mocht je je toch ietwat schuldig voelen tegenover al die mensen die niet bij de lucky few hoorden om jullie intieme bruiloft bij te wonen, dan kun je de festiviteiten altijd nog rekken door bijvoorbeeld een maand na de bruiloft – en de huwelijksreis – een afterparty te geven voor een groter gezelschap.

7) Een bijzondere bestemming

Dromen jullie altijd al van een bruiloft tussen de wijnranken in Italië, een moderne of bohemian bruiloft op Ibiza of misschien op een tropisch eiland? Trakteer dan je naaste familie en vrienden op een buitenlandse sprookjesbruiloft. Door het kiezen van een buitenlandse bestemming wordt je eigenlijk automatisch gedwongen een kleinere gastenlijst op te stellen. En omgekeerd begrijpen mensen ook direct dat het onmogelijk is om een grote bruiloft te houden. De grootste dilemmas over de gastenlijst zijn daardoor een stuk kleiner. Iedereen die al eens op een huwelijk in het buitenland was, is het erover eens, het is een onvergetelijke belevenis, voor bruidspaar én genodigden. Trouwen in het buitenland doe je in een vakantiesfeer in een aangenaam, zonnig klimaat, en je verblijft er enkele dagen, en dat maakt het helemaal anders. Het is bijna onmogelijk om een huwelijk in het buitenland helemaal zelf te regelen, dus je hebt iemand nodig die dat voor jou regelt. Kijk daarom zeker eens bij trouwen in het buitenland.

7 voordelen van een intieme bruiloft weekendbruiloft trouwen in het buitenland intiem gastenlijst dagindeling

Hoewel intiem trouwen bepaalde voordelen met zich meebrengt, is het geen juiste veronderstelling dat een kleinere bruiloft ook een kleinere inspanning vergt. Klein is in dit geval geen synoniem voor eenvoudig. Integendeel, omdat met minder gasten elk klein detail van je bruiloft juist in het oog springt, vraagt dit extra zorg en aandacht. Een weddingplanner of designer kan je helpen om de bruiloft vorm te geven zodat het een optimale weerspiegeling is van jullie love story en persoonlijkheid. De mooiste locatie, persoonlijke details en prachtige styling wat het geheel tot een unieke en betoverende bruiloft maakt.

EN? Waar gaat jouw voorkeur naar uit; een grote of kleine bruiloft? Hoe ziet jouw droombruiloft eruit en hoeveel gasten ga je uitnodigen?
Deel het hieronder in de commentbox. Ik en mede brides-to be zijn erg benieuwd.

Please leave a Comment