Botanical Wedding

Geplaatst door in Inspiration op 24 november, 2015 0 Comments Love

Dat groen al een tijdje trending is, is duidelijk. Op vele blogs en Pinterest zie je de mooiste indoor kassen voorbij komen. Van hangende plantjes tot oude tafels vol verschillende plantjes in oude plantenpotten door elkaar. Een mooie wildernis in je huis. Maar dit kun je ook zeker toepassen op je bruiloft.

Botanical Wedding vintage themabruiloft bruilofttrend botanical

Prints en illustraties

De groene stijl  voer je natuurlijk ook door in je drukwerk. Volgens mij al vaak gezegd door mij, maar ik ben gek op als alle details kloppen en één stijl vormen van save the dates, uitnodigingen tot RSVP’s en menukaarten. Bloemenprints en patronen zijn nu overal te zien! En ik krijg er eerlijk gezegd geen genoeg van.

Botanical Wedding vintage themabruiloft bruilofttrend botanical

Trouwen in een kas

Daarnaast is het leuk om een bijzondere trouwlocatie te zoeken. Wat dacht je van een botanische tuin of kas?! In een botanische kas ben je omringd door groen waardoor je een natuurlijke – lees prachtig mooie- backdrop hebt. WOW!  Ideaal voor mooie foto’s, plus ook in de winter kan het hier erg aangenaam zijn. Zo krijg je toch dat warme, zomerse gevoel. Het warme, zomerse gevoel, ook al is het koud buiten. Je trouwt binnen, maar het buitengevoel zit in kassen zeker goed!

Ga voor natuurlijk groen

Met een botanische kas gevuld met planten als achtergrond zou je misschien denken dat een minimalistisch gestylde tafel, met witte borden, beter is. Een goede manier om groen op jouw bruiloft te verwerken is door veel planten te gebruiken in de styling van bijvoorbeeld de tafels. Kies juist voor een tafel gestyled in groen en goud. Denk bijvoorbeeld aan takken en varens!  En wat denk je van bladeren als naamkaartjes, menu’s met botanische tekeningen, natuurlijk textiel in mooie, zachte kleuren, borden met textuur, groene glazen, antieke kandelaars, doorleefde houten tafels.

Botanical Wedding vintage themabruiloft bruilofttrend botanical

Natuurlijke taarttoppers

Een rustieke taart of naked cake (de cake nog doorschijnend of niet geglazuurde taart) zijn super mooi als basis voor je bruidstaart. Hierop kun je bijvoorbeeld papaverbloemen, vetplantjes of ander groen plaatsen als taarttopper? Koekjes met  handgeschilderde bloemen of planten.

Botanical Wedding vintage themabruiloft bruilofttrend botanical

Botanical Wedding vintage themabruiloft bruilofttrend botanical

Een uitbundig maar natuurlijk boeket!

Bij een botanical wedding kun je natuurlijk niet zonder een boeket. Het is mooi om een zo natuurlijk mogelijk boeket te kiezen. Losjes qua vorm en niet te strak gebonden. Beweging en textuur moet een mooi geheel vormen. Allerlei tinten groen bij elkaar, bijna een soort van ton sur ton. Denk aan varens, eucalyptus, kruiden, distels en zelfs vetplantjes. Voor een beetje kleur kun je kiezen om toch nog wat bloemen toe te voegen. Grote weelderige bloemen passen hier het beste bij. Wit, blush maar ook hardere kleuren zijn mogelijk. Voor een tropisch gevoel kun je zelfs een mooie roze protea – my favorite – toevoegen.

Botanical Wedding vintage themabruiloft bruilofttrend botanical Botanical Wedding vintage themabruiloft bruilofttrend botanical

 

Bruid

Ga voor een mooie vintage jurk. Off white voor een natuurlijk gevoel. En durf ook eens aan kleur te denken. Als de trouwjurk maar natuurlijk oogt qua materiaal.

Botanical Wedding vintage themabruiloft bruilofttrend botanical

Zijn jullie ook verliefd geworden op dit botanische thema?! Ik kan niet wachten om dit voor jullie uit te gaan werken!

 

 

Please leave a Comment