Curacao – Happy hour at Jan Thiel

Geplaatst door in NINA weddings on travel op 12 februari, 2014 1 Comments jan thiel

Op een grauwe grijze winterdag was het zover… mijn trip naar Curaçao. Hoe blij was ik om de kou te verlaten en dat terwijl we niet eens te klagen hebben met deze winter die eigenlijk meer op een lente lijkt qua temperatuur.

Onderweg in het vliegtuig begint de voorpret al. De stewardessen van ArkeFly maken er een gezellige boel van in het vliegtuig en verwelkomen ons met een welgemeende en hartelijke bonbini na Korsou! Vervolgens begroet de zon en de tropische passaatwind me zodra ik buiten het vliegveld stap. Heerlijk….!! 

Ik draag Curaçao een heel warm hart toe. Ik woon al sinds mijn derde in Nederland. Maar als ik op Curaçao aankom, ben ik thuis. Wanneer ik vanuit het vliegtuig het eiland zie liggen krijg ik kippenvel en een ontzettend warm gevoel van binnen. Het is bijna niet met woorden te beschrijven. Zodra ik op het eiland aankom lijk ik al mijn zorgen te vergeten en verschijnt er een grote glimlach op mijn gezicht. Het eiland is magisch. Misschien komt het door de zee, haar prachtige kleuren en kalmerende werking. Ik heb eigenlijk niets nodig op Curaçao om gelukkig te zijn. Je hebt strand, zee en zon…ja zon.. eindelijk zon. Niet zo’n lauw zonnetje zoals je hier in de winter hebt, maar een brandende zon vol energie. Curacao - Happy hour at Jan Thiel uitgaan trouwen op het strand trouwen in het buitenland strand reizen kleurrijk honeymoon happy hour curacao

Op weg naar mijn verblijfpek op het eiland kijk ik vol kriebels in mijn buik naar buiten.  Zodra je naar het centrum rijdt zie je al direct dat je in een andere wereld bent. De hitte die plakt op mijn huid, de exotische geuren en het heerlijke eten, dat is Curaçao. Gekleurde huizen overal, grote jeeps, muziek die schalt uit de boxen van auto’s. Je ziet nog vele Nederlandse invloeden op het eiland. De straatnamen en borden zijn veelal in het Nederlands en onderweg zie ik een klein restaurantje genaamd “Bijna Thuis”. Thuis… zo voelt het ondanks de tropische invloeden inderdaad toch.

Zodra ik mijn koffer uitgepakt heb, ga ik op weg naar het strand want een eerste avond op Curaçao, wil ik natuurlijk vieren met een verse smoothie (ja geen alcohol nodig hier) bij zonsondergang. Ik besluit om naar het hippe strand Jan Thiel te gaan. Dit strand heeft vanalles te bieden van een in Afrikaanse stijl restaurant tot hippe lounge beachbar met infinity pool. Op zaterdag is het vaste prik op happy hour bij Zanzibar bij Jan Thiel. Live muziek en een ondergaande zon… De weekenden vier je met je voeten in het zand en een koude Polar of Amstel Bright in je hand. Terwijl de zon ondergaat in de zee klinken de klanken van de muziek en gezellig geroezemoes door. Nog net even tijdens de Golden Hour (het uur voordat de zon ondergaat is perfect voor foto’s) zie je een prachtige gloed op iedereens gezicht. En niet alleen van de zomerse gloed maar vooral ook omdat iedereen ontspannen is. 

 

Curacao - Happy hour at Jan Thiel uitgaan trouwen op het strand trouwen in het buitenland strand reizen kleurrijk honeymoon happy hour curacao

Nu weet ik weer waarom ik zoveel van Curaçao hou….. Zucht! Nog even genieten voordat ik aan het werk ga hier. Trouwen op Curaçao klinkt nu al erg goed, maar ben benieuwd naar de mogelijkheden. Ayo!

 

(1) Awesome folk have had something to say...

  • Eefje - Beantwoorden

    13 februari 2014 at 11:22 pm

    Heerlijk … als ik je verhaal lees droom ik langzaam weg bij dit stukje paradijs op aarde. Eventjes heb ik het gevoel of ik er ben (geweest). Ik geloof meteen dat dit n prachtige trouw locatie is, als ik daar dan ook nog jouw styling bij denk #top!

    groetjes Eefje

Please leave a Comment