Curacao – Hip Willemstad

Geplaatst door in NINA weddings on travel op 15 februari, 2014 0 Comments Curacao Willemstad - Pietermaai

Pietermaai is een authentiek en sfeervolle wijk. Ooit was Pietermaai de wijk van de rijke bewoners van Curaçao. De gerenoveerde, 200 jaar oude landhuizen met hun bijgebouwen dienen nu als restaurants, appartementen en suites.

Curaçao heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in het toerisme en dat is te zien. Sinds de laatste keer dat ik hier was is het behoorlijk geupgrade. Er zijn meer winkels, boulevard bij het strand met heerlijke eettentjes, loungebars en het ooit oud verlaten maar o zo prachtige centrum is opgeknapt. De meeste van ons kennen de trekpleisters zoals de Pondjesbrug, de metershoge Julianabrug die zo hoog is dat cruiseboten eronder door kunnen en de prachtige Handelskade. Maar er is meer op Curaçao….en hip! 

Curacao - Hip Willemstad  zonbestemming uitgaan trouwreportage trouwen op het strand trouwen in het buitenland tropisch strandbruiloft strand stad restaurant reizen reisverslag punda pietermaai mundo bizarro jazz huwelijksreis honeymoon hip fotoshoot curacao caribisch buitenland bohemian antillen

Pietermaai dankt zijn naam aan de Nederlandse kapitein Pieter de Meij, die vanuit Brazilië naar Curaçao reisde in 1674. Het is een levendige buurt pal in het centrum, waar er van alles gebeurt op cultureel en muzikaal vlak zoals dat hoort in een artistiek, levendig, trendy en kleurvolle volkswijk. In een ver verleden was Pietermaai een wijk waar de welgestelde van Curaçao graag woonde en vertoefde. Maar na hevig verval in de jaren ’70 en ’80 ontstond hier een donkere, ruige sfeer. Inmiddels is de buurt vanwege enthousiaste investeerders bezig met een flinke restyling en is Pietermaai aan het veranderen in een überhippe, trendy wijk. Er is hier van alles te ontdekken en waar je echt het bohemian caribean gevoel beleeft.

Negin Mirsalehi

Al lopend door de vele schattige, kleine gekleurde steegjes, werd ik helemaal betoverd door deze wijk. Nog niet alles is opgeknapt in Pietermaai, maar dat geeft deze buurt juist nog dat extra levendige en rauwe randje. Bovendien zit je er pal naast het centrum, waar je in loopt om lekker te shoppen, de lokale markt op boten te bezoeken of gewoon te struinen langs de vele boetiekjes en naar het levendige publiek te kijken.

Pietermaai is de absoluut de moeite waard om lekker te eten, drinken én fotoshoot. Een ideale plek voor een bruidsreportage of misschien wel gewoon een (love)shoot. De prachtig gerenoveerde koloniale huizen zijn door hun prachtige kleuren en bouwstijl namelijk superfotogeniek. Terwijl ik op het eiland was, was ook fashionblogster Negin Mirsalehi er. Haar fotoreportage bewijst wel de pracht van Willemstad. In haar blog lees je meteen kledingtips opdoen voor je huwelijksreis.

Highlights van NINA weddings

Curacao - Hip Willemstad  zonbestemming uitgaan trouwreportage trouwen op het strand trouwen in het buitenland tropisch strandbruiloft strand stad restaurant reizen reisverslag punda pietermaai mundo bizarro jazz huwelijksreis honeymoon hip fotoshoot curacao caribisch buitenland bohemian antillen

NINA weddings

Mundo Bizarro >> Relax restaurant met prachtig Cubaans interieur met balkon en gestoffeerde antieke stoelen. In het weekend kun je genieten van een liveband en heerlijk salsa dansen.

BijBlauw >> Een heerlijk restaurant met mooi kleurenspel gecombineerd met houten meubels en romantisch wit interieur. Een geweldige locatie pal aan zee. 

+ speciaal kinderrestaurant met superstijlvolle kindertafels, kindermenu en activiteiten. Verboden voor papa’s en mama’s !

Miles Jazz Cafe >> laidback, hippe jazzbar waar de legendes uit de jazzscene in een toepasselijke donkere, setting nog volop te horen zijn. 

Ginger >> heerlijke ‘Carib Asian’ style restaurant in gezellige setting. 

Rock Beach >> Heel verrassend tussen de koloniale huizen is het mini stadstrand. Uiteraard nog steeds met die laid-back Curaçaose ambiance. Loungen, BBQ-en met je voeten in het zand!

Saint Tropez >> Champagne, sushi, cocktails zwoele clubbeats en decadentie op en top, waarbij je je zo in Frankrijk waant. De frisse, witte loungeclub is een verfrissend alternatief mochten de kleuren je te veel worden.

Kortom: De buurt Pietermaai in Willemstad is dé opkomende hippe wijk waar je echt naar toe moet gaan. Wil je meer lezen over Curaçao, reisverslagen, to-do’s en trouwen op Curaçao lees dan de andere blogs.

Please leave a Comment