Dance floor lovers

Geplaatst door in Tips&Tricks op 28 mei, 2013 1 Comments welovepictures/Kraak

Hoe je gasten te vermaken op je bruiloft? Als ware dansliefhebber kan ik het natuurlijk niet laten om even wat leuke tips voor een awesome wedding party  met jullie te delen.

+ Ingredient number one!  Goede muziek, daar draait alles om. Zorg dat je de beste DJ in town inhuurt! Een goede DJ voelt de sfeer in de zaal feilloos aan en zorgt ervoor dat het feest niet inzakt! Wees daarom altijd selectief bij het uitzoeken van je DJ. Ga zeker een keer vooraf luisteren of zijn óf haar stijl past bij jullie eigen muzieksmaak en of hij niet een standaard playlist afdraait.

+ Wil je het gasten graag naar hun zin maken, vraag ze dan om bij de RSVP ook hun favoriete nummer dat ze graag willen horen op je bruiloft op te schrijven. Misschien kom je nog op goede ideeën en maak je the best playlist ever!

Dance floor lovers traditie signature signs playlist party first dance dans bruidspaar

Bryce Covey Photography

+ Make some room! Veel mensen houden (stiekem) van dansen. Zorg voor voldoende dansvloer ruimte en uitstekende muziek de hele nacht lang – je gasten zullen zeker genieten! Het beste van alles; zorg ervoor dat jij en je bruidegom ook aan daar aan het dansen zijn. Het is de beste manier om het feest op gang te brengen en te houden!

+ Maak vooraf de dansvloer regels bekend. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een krijtbord met zelfgemaakte regels bij de entrée of bar neer te zetten.‘The dancefloor should always be occupied.’

+ Your song, Dance!  Een tip voor een gegarandeerde dance-floor hit. Als je meerdere tafels hebt waar gasten aan zitten, geef dan iedere tafel in plaats van een nummer, hun eigen special love song. Wanneer dit lied gedraaid wordt, moet iedereen aan tafel de dansvloer op.

+ Zet bij de ingang leuke signature signs neer met teksten zoals ‘Time to drink champagne and dance on the floor!’.  En vergeet niet om even een berichtje achter te laten op de tafel waar je zit, als je gaat dansen! Zorg dat je gasten zijn voorzien van een save the seat, een leuk bordje of kaartje, kunnen neerzetten met een leuke tekst zodat iedereen weet dat je de dansvloer onveilig aan het maken bent. Goed voorbeeld doet volgen!

Dance floor lovers traditie signature signs playlist party first dance dans bruidspaar

Brooke Schwab

+ Een battle tussen groom & bride. Helemaal stoer is het als jullie allebei een liefde hebben voor muziek, om vooraf aan de bruiloft dj-lessen te volgen. Zodat in plaats van de eerste dan, jullie een eerste plaat kunnen draaien.  Ik durf te wedden dat iedereen uit zijn dak zal gaan. Partyyyy!

+ Laat enkele van jullie favoriete nummers een special mix maken door een DJ. Met muziek van romantisch langzaam naar up-tempo feestnummer. Zo kunnen jullie een geweldige first dance houden en zorgen voor een knallend begin van de feestavond!

+ Tip voor ceremoniemeesters; organiseer stiekem een flashmob met een groep gasten voor het bruidspaar. Maak vooraf een youtube filmpje met de basisstappen zodat iedereen het dansje thuis kan leren. En dan,,… SURPRISE!!

Dance floor lovers traditie signature signs playlist party first dance dans bruidspaar

Erwin Beckers Bruidsfotografie

+ Bruidsfotograaf Erwin Beckers vertelde me over een traditie uit Malawi – Afrika. Hier wordt bij bruiloften een echte dance contest georganiseerd. Het bruidspaar en de gasten krijgen na iedere speech een grote rieten mand en de muziek wordt gestart! De bedoeling is dat de spreker na zijn speech al dansend geld bij de overige gasten moeten verzamelen voor het bruidspaar. De gasten die meedoen dansen dan ook rond de spreker en deponeren een of meerdere keren geld  in de mand. Dit werkt natuurlijk super motiverend om je beste dance moves te laten zien!

Met deze tips blijft de dansvloer gegarandeerd bezet. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en goede ideeën. Wat is jouw gouden “dance floor” tip?

(1) Awesome folk have had something to say...

  • Janina - Beantwoorden

    10 juli 2013 at 10:19 am

    Great! My contact details are at the bottom of this post. You can also click “Contact” in the menu bar at the top of the page.

Please leave a Comment