How Pinteresting!

Geplaatst door in Tips&Tricks op 20 juni, 2013 0 Comments Pinterest borden NINA weddings

Pinterest, wie zit er niet op tegenwoordig? Juist als je gaat trouwen is Pinterest daarom ideaal! Je kunt namelijk alle te gekke dingen die je tegen komt verzamelen. Je hoeft niet meer uit tijdschriften te scheuren. Behalve verzamelen kun je juist ook op zoek gaan naar leuke ideetjes voor je bruiloft. Ook kun je mensen volgen die prikborden hebben helemaal gericht op trouwen of decoratie.

Hoe Pinterest te gebruiken voor jullie eigen bruiloft?

+ Start jullie eigen Pinboard(s). Maak een apart board aan en hou op deze manier alles met betrekking tot de bruiloft gescheiden van alle andere interessante pins. Hierdoor krijg je meteeen een moodboard en zie je al snel een rode draad; jullie thema!

+ Deel jullie Pinboard met de leveranciers van de bruiloft en andere betrokkenen. Zo zien zij in één oogopslag wat jullie wensen zijn, smaak is en wat jullie voorkeuren zijn, waardoor ze jullie beter leren kennen. Denk bijvoorbeeld aan de fotograaf, stylist of weddingplanner. Zij hoeven je niet op Pinterest te volgen. Omdat Pinterest openbaar, waardoor je ook de link van jouw Pinboard kan toesturen, die zij vrij kunnen inkijken.

+ Vergeet niet dat Pinterest net als andere sociale media sites voor iedereen toegankelijk is. Dus als jullie een GE-WEL-DIG idee vinden voor de bruiloft en deze willen archiveren in een Pinboard, jullie Pinterest – vrienden deze gelijk kunnen inzien. Mochten jullie sommige ideeën geheim of als verrassing willen houden, sla de foto dan op jullie “secret board” op. Hier kunnen jullie nog steeds delen met zelf geselecteerde deelnemers.

+ Doe je te veel inspiratie op en wordt het zo moeilijker om keuzes te maken? Leg je er bij neer dat je niet alles in je bruiloft kunt verwerken wat je voorbij ziet komen op Pinterest. Zelfs niet als jullie budget ontoereikend is. Ik adviseer je om eerst alles te pinnen wat je aanspreekt. Vanaf dit punt kunnen jullie samen een selectie gaan maken van wat jullie echt op de bruiloft terug willen laten komen. Aan de hand van een nog kleinere selectie kunnen jullie de definitieve keuzes gaan baseren.

Valkuilen bij het plannen van je bruiloft op Pinterest!

+ Zorg dus dat je een goede weddingplanner inschakelt! De mogelijkheid om mooie beelden te selecteren en er een geheel van te maken, staat ver weg van de deskundigheid en expertise die nodig is om een bruiloft logistiek te plannen en ten uitvoer te brengen, want echt, dat is wat een huwelijk is! Ontwerp en creativiteit is slecht iets meer dan 25% van het totaal. 

+ Voorkom dat je bruiloft een Pinterest bruiloft wordt! Probeer met behulp van Pinterest de individuele ideeën eruit te halen, in tegenstelling tot een hele look. Hiermee voorkom je gelijk de valkuil “Het is al gedaan” of “Wat leuk, dat heb ik ook op Pinterest gezien”. Als je kijkt en zegt:” Ik hou van deze bloemen, maar ik hou van dat vaasje, kun je een look samenstellen die voor jullie werkt. Selecteer een paar meest aansprekende ideëen om ze te mixen met net genoeg persoonlijke details om zo toch uniek maar niet irriterend te zijn. Uniciteit is juist het mooie ervan. Wees geen kopie!

+ Blijf bij je eigen stijl! Omdat toevallig “carnival weddings” heel erg hot zijn op Pinterest, wil niet zeggen dat jullie zo’n wedding moeten plannen. Gebruik de beelden, kleuren en patronen als inspiratie en ga uit van jullie eigen persoonlijkheid. Het kan heel veel stress geven als je het exact wilt zoals je ziet hoe anderen het doen. Focus on what makes YOU happy!

Kortom: Op Pinterest lijkt alles mogelijk. Om teleurstellingen te voorkomen, schakel een professional in. Als weddingplanner weet ik wat er op de markt wel en niet te verkrijgen is en kan je uitstekend helpen bij het bepalen van jullie eigen unieke stijl. Ik  kan een realistisch beeld geven van de mogelijkheden, de kosten en de organisatie. Bovendien heb ik uitstekende contacten met de meest creatieve en unieke leveranciers uit de (trouw)branche.

Zoek jij inspiratie voor jullie trouwdag op Pinterest? Neem een kijkje op de pagina van NINA weddings. Blijf helemaal op de hoogte van de laatste trends, de leukste (DIY) ideetjes en veel meer.Kun je niet meer kiezen uit al je inspiratie op Pinterest? NINA weddings kan je helpen met de decoratie. Een persoonlijk design of alleen het stylen van de trouwlocatie, het kan allemaal. Email me vrijblijvend!

 

Please leave a Comment