Weddingplanner; beroep of hobby?

Geplaatst door in NINA weddings op 25 mei, 2014 0 Comments business woman

Soms krijg ik weleens de vraag; wedding planning is zeker je hobby? Well let me tell you; a BIG no. Iets langer dan een jaar geleden ben ik gestart met mijn bedrijf NINA weddings. Ja, een echt bedrijf, KVK geregistreerd, inclusief inkomstenbelasting en waar ik meer dan 27 uur per week aan werk. Ja ik geef toe. Het is een passie, die ik volg. Eerder volgde ik al een cursus Interieurstyling en zagen mijn tafels met kerst tiptop gestyled met zelfgemaakte menukaarten en meer. Dit bedrijf is niet ontstaan uit het hebben van een eigen bruiloft, maar mijn wens om iets prachtigs te creëren –something truly beautiful, en andere mensen onbezorgd te zien genieten. Wetende dat alles tot in de puntjes geregeld is en alles onder controle is.

Weddingplanner is in Nederland een relatief nieuw vak, maar iets wat in andere landen al jaren professioneel wordt uitgevoerd. Een bruiloft is niet zomaar een dag. Het is het grootste event wat een privé persoon organiseert en waar veel geld aan besteed wordt maar boven alles een dag met onbetaalbare waarde en levenslange herinneringen.

Naast mijn gevolgde opleidingen besteed ik jaarlijks tijd aan cursussen, masterclasses en congressen om mijn skills bij te werken en te verbeteren. Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse TrouwBranche Organisatie. Ook organiseerde ik het vernieuwende, hippe wedding event Engaged,  niet alleen om bruidsparen te inspireren maar ook zeker om de wedding business naar een nog hoger level te tillen.

Weddingplanner; beroep of hobby? weddingplanner entrepeneur business

Weddingplanner zijn vergt organisatorisch vermogen, creatief talent, stressbestendigheid en nog veel meer. Als zelfstandig ondernemer ben ik dagelijks bezig met mijn bedrijf. Het opbouwen van een netwerk is niet alleen op papier. Wekelijks spot ik nieuwe leveranciers, trends en locaties. Ik onderhoud dit netwerk om alleen de leveranciers met hoge kwaliteit en betrouwbaarheid te kunnen voorstellen aan mijn klanten.

Je kunt een weddingplanner zien als een consultant. Adviseur met expertise op bepaald terrein zoals een belastingadviseur, hypotheekadviseur, binnenhuisarchitect. Iemand die de kennis heeft in de branche en je kan wijzen op veel gemaakte fouten en hoe je je geld zo goed mogelijk kunt besteden. Iemand die zorgt dat je je kostbare vrije tijd kunt besteden aan je aanstaande, familie en vrienden in plaats van de organisatorische zaken van je bruiloft. Als weddingplanner ben ik dagelijks bezig met nieuwe inspiratie en trends. Met 20 bruiloften per jaar weet een weddingplanner je te waarschuwen voor problemen.

Weddingplanner; beroep of hobby? weddingplanner entrepeneur business

Maar een vriendin kan het toch ook? Ja, natuurlijk. Je zult vast wel iemand in je omgeving hebben met een super management functie maar nog steeds geldt dat de trouwbranche haar niet bekend is. Dit is toch echt een vak apart!

Kortom, een weddingplanner zorgt voor:
* Originele ideeën om het onvergetelijk te maken
* Zorgeloos genieten van jullie mooiste dag
* Professional; op de hoogte van mogelijkheden, regelgeving, trends, tips&trucs
* Handelt uit de wensen van het bruidspaar – het is en blijft jullie dag
* Netwerk van leveranciers

Please leave a Comment