Location…check!

Geplaatst door in Tips&Tricks op 21 augustus, 2013 0 Comments wedding venue pin

Eén van de belangrijkste dingen om te regelen zodra je verloofd bent; de trouwlocatie! De locatie voor je bruiloft is superbepalend voor de sfeer van je bruiloft.  Wat moet je weten over een trouwlocatie? Een paar handige vragen op een rijtje gezet die je sowieso kunt stellen.

Wil je trouwen in een industriële hal, een rustieke boerderij, een romantische boomgaarde? Willen jullie er alleen trouwen en zoeken jullie een andere locatie voor het feest? Of willen jullie er de hele dag en avond doorbrengen? Zodra je een globale dagindeling, stijl en budget van jullie bruiloft hebt bepaald kun je op zoek naar jullie dream venue! 

Location...check! voorwaarden vergunning trouwlocatie styling muziek locatie leverancier huwelijksverzekering confetti checklist catering

1. Trouwlocatie

Allereerst, is de locatie beschikbaar op jullie favoriete datum? Hoeveel andere feesten/bruiloften er nog op de locatie zijn die dag? Controleer of de locatie die jullie op het oog hebben een officiële trouwlocatie is. Dat betekent dat jullie naast alle andere feestelijkheden tevens het voltrekken van jullie huwelijk voor de burgerlijke stand bij ons kunnen laten plaatsvinden. Mocht dit niet het geval zijn, kan je bij de gemeente toestemming vragen om hier alsnog officieel te kunnen trouwen. Wees er wel op tijd bij want het proces kan soms maanden duren!

2. Catering

Belangrijk om te weten of je gebruik mag maken van je eigen leverancier of alleen van de locatie zelf. Bespreek welke menu-samenstellingen er mogelijk zijn. Houd hierbij rekening met tijd & setting, past het in het draaiboek. Mogen jullie een eigen taart meenemen/af laten leveren? En wat zijn de kosten die jullie rekenen voor het snijden en uitserveren hiervan (z.g. “schotel-geld”). Check daarnaast hoeveel gasten er zittend kunnen eten (diner) en hoe zou de opstelling dan kunnen zijn? Hebben jullie daar inspraak in?

3. Styling 

Zijn er bepaalde restricties bij het gebruik van de ruimte?  Mocht je een themabruiloft of bepaalde aankleding en styling willen op je bruiloft, bespreek dit met de locatie voordat je de offerte accepteert. Houd er rekening mee dat niet elke locatie decoratie of styling toelaat. Vooral als de locatie niet exclusief afgehuurd is voor jullie gasten. Indien er keus is uit linnen, stoelen en tafels, vraag of je dit mag bekijken. De trouwlocatie kan vaak een voorbeeld  laten van hoe de zaal er tijdens een bruiloft uit ziet.

4. Confetti

Vaak zijn confetti, bloemen, rijst of ander materiaal niet toegestaan om te strooien (i.v.m. beschadigen van vloeren en veiligheidsvoorschriften). Het loslaten van ballonnen is soms ook niet toegestaan. Om problemen te voorkomen kun je dit van te voren beter even afstemmen met de trouwlocatie. Een weddingplanner kan je genoeg andere leuke ideeën aandragen.

5. Band of DJ

Mag er muziek gespeeld worden op de locatie? En zo ja, tot hoe laat? Zijn er ook andere restricties (bv. dat de deuren gesloten moeten blijven of max aantal decibel)? Moet de locatie een vergunning vragen om muziek na 22:00 uur te spelen? Is dit al geregeld? Dit zijn allemaal vragen die je gerust aan de locatie kan vragen om er zeker van te zijn dat je een spetterend feest kan houden ter afsluiting van jullie trouwdag!

6. Ceremonie en feest

Bestaat er de mogelijkheid buiten te trouwen of in de ene zaal een welkomst-cocktail te doen, waarna er in een andere zaal het feest gehouden wordt? Met andere woorden, hoe flexibel is men als locatie? Voor hoeveel personen is de locatie geschikt? Hoeveel gasten passen er (maximaal) comfortabel in de ceremoniezaal? In welke opstelling is dit mogelijk? Denk bij de feestlocatie ook aan ruimte voor de band, dj, desserttafel, cadeautafel.

7. Buiten trouwen

Er zijn veel locaties met prachtige tuinen en buitenruimtes. Ga er niet altijd automatisch van uit dat dit ook beschikbaar is voor jullie trouwdag. Controleer of deze ruimtes ook beschikbaar zijn voor jullie gasten en de fotograaf op jullie trouwdag. En andersom, zorg dat er ook een alternatief is wanneer het slecht weer is.

8. Voorwaarden

Hoeveel kost het om de ruimte te huren?  Check wat is inbegrepen bij de huur.  Locaties rekenen van ruimte to all-inclusive (catering, tafels, stoelen, linnen, licht etc.). Hoeveel kosten extra uren? Om je financiën op orde te houden is het raadzaam te vragen hoeveel de aanbetaling is en wanneer moet de rekening volledig betaald worden. Lees ook de annuleringsvoorwaarden. Het is altijd aan te raden om een huwelijksdagverzekering af te sluiten!

 

Please leave a Comment