NINA weddings on travel -Toscane

Geplaatst door in NINA weddings on travel op 13 november, 2015 0 Comments trouwen in toscane travel blog nina weddings weddingplanner

Voor een nieuwe serie van NINA weddings on travel ging ik dit keer op reis naar Toscane. Al eerder bezocht ik deze prachtige regio, maar nu ging ik puur voor het bezoeken van mogelijke trouwlocaties en ontmoeten van lokale leveranciers. Ik huurde een mooie Italiaanse bolide (ik wou eigenlijke een Fiat 500, maar de dame verzekerde mij dat een Lancia ook Italiaanse trots was) en verbleef in een knusse B&B in Castel San Gimignano met prachtig uitzicht op de omgeving en de torens van San Gimignano. Tijdens mijn eerste trip in Toscane werd ik verliefd op dit leuke middeleeuwse stadje (wat door zijn torens ook wel het New York City van de middeleeuwen wordt genoemd) en koos dit als mijn uitvalsbasis.

DAY 1- 6

Vanaf het eerste moment heb ik genoten. Een warm onthaal door de de eigenaar van de B&B. Uit zijn jeep stappend, net terug van de jacht. Zijn geweer nog om en in camouflage tenue leidt hij ons in enthousiast Italiaans rond. Ondanks dat ik geen Italiaans spreek was er totaal geen barrière en begrepen we elkaar toch. Dat vind ik altijd zoiets magisch. Een fles eigengemaakt wijn staat op tafel te wachten. Iedere avond was het dan ook paste … en vino! Heerlijk!

TIP: De gelateria op het plein van San Gimignano is een prijswinnaar en heeft mega lekker ijs!

De vorige keer dat ik er was, was in de zomer, Maar zelfs nu in de herfst is Toscane GE-WEL-DIG! Het is dat ik in de auto niet altijd een foto kon maken, maar WOW wat is dit land fotogeniek. De wijngaarden die allemaal okergeel gekleurd waren en bossen in indian summer. Bellisima! Achter iedere heuvel vormde zich weer een nieuw landschap op en iedere ochtend was er weer een prachtige zonsopgang. Het was dan ook de moeite waard om vroeg op te staan en hier van te kunnen genieten.

NINA weddings on travel -Toscane trouwen in het buitenland toscane italie destination wedding

Tijdens mijn trip heb ik ontzettend veel leuke trouwlocaties in de regio van Toscane voor jullie ontdekt. Heb zelfs de grenzen van het gebied opgezocht. Van Florence tot Grosseto, Montepulciano en zelfs de grens met Umbria. Er is veel keus; van knusse boerderijen met mooie omgeving tot een villa met uitzicht op Florence. En ja, zelfs een bergdorpje omgebouwd tot luxe resort (iets wat je bij binnenkomst totaal niet in de gaten hebt). Wow, wat een prachtig gebied is Toscane. Achter iedere heuvel verschijnt weer een nieuw verrassend landschap. Iedereen droomt volgens mij wel eens van hier zijn/haar bruiloft te kunnen vieren. En geen wonder, want zodra je in deze omgeving kom je tot rust. Door de natuur, het heerlijke eten en de passie van het land. Maar vooral de tijd die mensen nemen; om te koken, te eten, met elkaar te praten op straat en meer. Het land werkt mee aan een ontspannen, relaxte sfeer. Met je familie en vrienden een heel weekend of week samen zijn en puur genieten van de rust en prachtige natuur. Hoe geweldig is dat!

NINA weddings on travel -Toscane trouwen in het buitenland toscane italie destination wedding

Ook tijdens mijn trip heb ik de gastvrijheid van de Italianen mogen ervaren. Niet alleen werd ik met veel vriendelijkheid ontvangen door de locaties en namen ze uitgebreid de tijd om mijn vragen te beantwoorden en mij alles (ja, ik heb echt iedere kamer gezien) te laten zien. Ook kwam ik onderweg met een lekke band te staan. In the middle of nowhere!! Ik denk dat ik als weddingplanner stiekem getest werd op stressbestendigheid. Ik was al bezig met de band te verwisselen,  toen een auto met twee jagers (once again, want het jachtseizoen is duidelijk in volle gang in de herfst) me hielpen. Binnen 15 min al weer back on road. Ook nu kon ik me gelukkig ondanks dat ik de taal niet beheers, prima redden. Of keek ik zo hulpeloos?! Grazie mille is in ieders een woord wat ik wel oprecht heb kunnen zeggen.

DAY 7+8

Vanuit Toscane ben ik naar Milaan gereisd om een, zeker voor Italiaanse begrippen aangezien ze nog behoorlijk traditioneel zijn, uniek hip wedding event te bezoeken. Zoals sommige misschien weten ben ik ook co-creator van het Nederlandse wedding event Engaged. Halverwege de tweede editie ben ik daarmee gestopt vanwege de grote drukte met mijn bruiloften, maar heeft natuurlijk nog steeds mijn hart. Het was dan ook superleuk  om een soortgelijke wedding event in het buitenland te bezoeken en te zien hoe zij het aanpakken.

TIP: Ontbijt met een cappuccino net als de Italianen staand aan de bar. Mijn favoriet was de brioche pistachio (oftewel croissant met pistache vulling). Heerlijk!

De leukste en hipste leveranciers uit de omgeving kwamen hier. Naast leuke gesprekken, nieuwe samenwerkingen heb ik ook ontzettend veel inspiratie opgedaan. Juist door buiten Nederland te kijken ontdek je weer leuke, vernieuwende dingen.NINA weddings on travel -Toscane trouwen in het buitenland toscane italie destination wedding

DAY 9

Tijdens mijn laatste dag nam ik een dagje vrij en ben ik op avontuur gegaan in Venetië. In Milaan ben ik al meerdere keren geweest dus besloot ik met de trein een dagje op en neer te gaan. Reizen per trein is iets wat prima te doen is in Italië by the way. Ik boekte mijn ticket online en kreeg ook nog eens een gratis upgrade naar 1e klas (luxe zitten, stroom, hapje en drankje, krant inbegrepen). Ik ging redelijk onvoorbereid naar Venetië. Al gauw “verdwaalde” ik in het doolhof van mooie straatjes en kanalen. Ik was namelijk niet de grote stroom gevolgd maar kwam uit op een wat minder toeristisch stukje. Daar heb ik nog een stukje authentiek Venetië kunnen zien.

Aanrader dus voor degene die durven! GET LOST. Verlaat de grote straat en duik de wijk in voor een stukje authentiek Venetië!

Maar natuurlijk kon ook een ritje per waterbus (vaporetti) naar het San Marcoplein (Piazza San Marco) niet ontbreken. Het middeleeuwse plein ziet er vrijwel geheel nog zo uit zoals het in de middeleeuwen aangelegd is. Het historische karakter van het plein heeft ervoor gezorgd dat het tot de belangrijkste elementen behoort van het oude Venetië. Dit was echt een “day off” dus heb me totaal niet bezig gehouden met eventuele locaties en dergelijke. Maar one thing; Venetië is echt ongelooflijk romantisch en heeft iets mysterieus. Dus een aanzoek of intiem huwelijk in Venetië, count me in! NINA weddings on travel -Toscane trouwen in het buitenland toscane italie destination wedding

Na vele kilometers (1400+), prachtige locaties en geweldige leveranciers heb ik een mooie basis voor trouwen in Italië gelegd. Dus ik ben klaar voor de Toscaanse bruiloft! Ik sta te popelen om ze met jullie te delen.

Arrivederci!

Please leave a Comment