Ja, een roze bruiloft!

Geplaatst door in Tips&Tricks op 28 april, 2014 0 Comments spring_floral_bouquet

Hoe overtuig je je aanstaande van de thema kleur voor je bruiloft? Roze is een meisjes kleur en zal t ook altijd blijven..toch? Roze was vroeger  (in 1918) echter een jongenskleur en blauw een meisjeskleur. Baby’s en kinderen tot zes jaar droegen wit, omdat die kleur makkelijk schoon te krijgen is met bleek. Roze werd gezien als een krachtige kleur en blauw juist als een fijngevoelige kleur. Rond 1940 werd blauw een echte jongenskleur en roze typisch iets voor meisjes.

Roze is een kleurnaam die zowel gebruikt wordt voor een lichte kleur rood (dus rood met een hoge intensiteit) als voor licht (intens) en verzadigd magenta. Het is een tertiaire kleur, als we daaronder ook kleuren van hoge intensiteit verstaan. Er zijn veel verschillende nuances van roze:

Ja, een roze bruiloft! styling roze kleurthema inspiratie Ja, een roze bruiloft! styling roze kleurthema inspiratie

Er zijn vele mogelijkheden ter vervanging van het woord “roze”, denk eens aan fuchshia, framboos, vintage violet, raspberry, violet rose etc. Namen die je aanstaande misschien iets makkelijker tegenover zijn vrienden kan bekennen.
Ja, een roze bruiloft! styling roze kleurthema inspiratie

En het ligt er maar aan hoe je het combineert zoals dit moodboard laat zien;

Ja, een roze bruiloft! styling roze kleurthema inspiratie

op row:  Lauren Kinsey Fine Art Wedding Photography via Wedding Chicks | second row: Bradeon Flynn via Grey Likes Weddings |Elizabeth Messina for Twigs and Honey | Jose Villa Photography via Style Me Pretty | third row: Corbin Gurkin Photography via corbin.bigfolioblog.com

 

Please leave a Comment