Tips vinden perfecte trouwlocatie

Geplaatst door in Tips&Tricks op 20 september, 2015 0 Comments italy wedding venue romance

Als je de eerste ideeën hebt besproken en het eens bent geworden over het budget van jullie huwelijk, dan is de volgende stap het zoeken van een geschikte trouwlocatie. Je hebt misschien altijd al in je hoofd gehad waar je zou willen trouwen. De keuze van de locatie is een heel belangrijk onderdeel van het plannen van jullie bruiloft. Van de styling tot de dagindeling, de meeste beslissingen zullen uiteindelijk afhangen van de gekozen trouwlocatie.  De locatie bepaalt eigenlijk de sfeer van de trouwdag en daarmee hoe de dag eruit komt te zien.

Wat voor type trouwlocatie zoek je?

Tegenwoordig hoef je niet meer persé in het stadhuis te trouwen. Veel gemeentes hebben bijzondere locatie toegewezen als officiële trouwlocatie. En anders kun je altijd een ceremoniële dienst van maken. Een hotel, restaurant, boot, camping, buiten in tent, een weiland, in het bos, thuis bij je ouders in de tuin of industriële hal. Er zijn heel veel hidden gems die de extra moeite waard zullen zijn om te zoeken. Dus limiteer jezelf niet en kies niet meteen de meest voor de hand liggende optie. Dan heb je alle vrijheid om te trouwen op jullie droomlocatie. Vaak gaan de eerste gedachten uit naar een kasteel of iets dergelijks, maar denk ook eens aan non-traditionele locatie. Een plek die anders-dan-anders is en helemaal past bij jullie persoonlijkheid als stel. Er zijn zoveel locaties te bedenken! Brainstorm samen en maak een lijstje met plekken die jullie aanspreken. Voordeel van een ‘out of the box’ trouwlocatie is dat ‘ie mogelijk beter te betalen is dan een traditionele plek waar ze uit ervaring weten wat de marktprijs is.

Wedding Venue: Chateau d’Esclimont, France | Photo by Steve Steinhardt

Wat moet jullie trouwlocatie aan voldoen?

Willen jullie graag een informele bruiloft neerzetten? Denk je dat dat mogelijk is op de trouwlocaties die jullie voor ogen hebben? Kunnen kinderen er (buiten) spelen zonder dat ze de onder architectuur aangelegde tuin vertrappen? Is er voldoende parkeergelegenheid voor al jullie gasten? Kan je oma met haar rollator ook gemakkelijk bij de locatie komen? Kijk wat jullie wensen zijn en check of de locatie daarbij past. Bepaal aan welke prioriteiten de locatie moet voldoen en maak een spreadsheet aan met al deze punten genoemd. Zo kun je wanneer je een locatie gaat bezoeken makkelijk bijhouden of een locatie aan je wensen voldoet. Doe eerst online research en maak een lange lijst voordat je ze daadwerkelijk gaat benaderen voor een locatiebezoek. 

Waar trouwen?

Hebben jullie al een idee waar jullie willen trouwen? Willen jullie in Nederland of misschien buitenland trouwen? Een droombruiloft aan lange tafels dineren in Italië, met de hele familie een weekendbruiloft in de Belgische Ardennen, een festival bruiloft op een camping op het platteland? 

Tips vinden perfecte trouwlocatie trouwlocatie trouwen in het buitenland

Willen jullie in een bepaald gebied of een specifieke plaats of stad trouwen? Begin dan daar te kijken naar leuke trouwlocaties. Het is handig als deze plek niet te ver van jullie woonplaats ligt, zodat familie en vrienden niet twee uur hoeven te reizen. Tenzij jullie op de locatie willen overnachten natuurlijk! Wanneer je in het buitenland wilt gaan trouwen moet je natuurlijk onderdak voor je gasten verzorgen. Maar dat kan ook in Nederland nodig zijn. Vraag je dus af of je dat wilt. Kijk dus eens rond of er een leuke plek in de buurt is. Voor de gasten is het ook belangrijk om te weten of ze de plek met het openbaar vervoer kunnen bereiken of met de auto moeten komen. Jullie kunnen natuurlijk ook overwegen om een slaapgelegenheid te organiseren, eventueel op jullie kosten of die van de gasten.

Trouwlocatie bezoeken

Hebben jullie een idee van de stijl en sfeer en daar geschikte plekken bij gevonden? Zodra je een shortlist hebt van mogelijke trouwlocaties, dan kun je beginnen met de persoonlijke bezoeken. Maak dan afspraken en ga overal kijken. Op een foto ziet een locatie er zo anders uit dan in het echt! Bekijk samen ter plekke of deze locatie past bij wat jullie voor ogen hebben. Wees voorbereid dat dit de meeste tijd kost. Jullie weekenden zullen komende tijd vol zitten met locatiebezoeken. Dit kost altijd de meeste tijd. Wanneer je de locaties bezoekt let dan op de kleine details. Welke route zullen de gasten nemen, hoe zien de toiletten eruit? Probeer ook te kijken hoe flexibel de locatie is en openstaat voor jullie ideeën. Sommige locaties hebben strakke richtlijnen waar ze niet vanaf willen wijken of willen geen decoratiemateriaal. Dit is niet iets waar je pas later achter wilt komen. Wil je een lijst met belangrijke vragen; dit zijn de acht belangrijke vragen die je moet stellen

Een ervaren weddingplanner kan je helpen bij het maken van de juiste beslissingen en het vinden van de meest mooie trouwlocaties. Dit scheelt je veel tijd en stress. Samen kunnen we het design bepalen zodat alles bij elkaar komt als geheel.

Hoe gaat het bij jullie trouwlocatie-hunting? Heb jullie al die ene speciale locatie gevonden? Heb je nog vragen hierover? Ik vind het geweldig om jullie comments te horen!

Please leave a Comment