Fit voor je bruiloft

Geplaatst door in Tips&Tricks op 8 juni, 2014 0 Comments tips fit worden bruid voor bruiloft

Op je trouwdag wil je er op en top uit zien. Tenslotte is dit dé grote dag waar je als jong meisje misschien altijd wel van gedroomd heb. De hele dag zullen jij en je lief in de spotlight staan. Je hebt eindelijk je droomjurk aan, in de make up en je maakt een fotoshoot zodat jullie herinneringen eeuwig bewaard blijven. Je wilt daarom ook fijn in je vel zitten. Hoe zorg je nu dat je fit bent voor je bruiloft?

Hoe kun je afvallen?

Ga niet als een gek op dieet! Diëten maken je chagrijnig, en alleen dat is niet voldoende. Je komt veel eerder in een jojo gewicht terecht. Niet doen dus. Het werkt veel beter om gezonder te gaan eten en flink te gaan sporten.

Ga niet voor een dun, maar the best version of you!

Detox

Fit voor je bruiloft voorbereiding stoer fit bruidsjurk bruid  Begin met een opgeschoond lichaam. Ontgiften is belangrijk om er voor te zorgen dat je lichaam ook optimaal kan profiteren van de gezonde voedingsstoffen die nu binnen komen. Als je spijsvertering niet goed functioneert zullen nooit alle vitaminen uit je voedsel goed opgenomen kunnen worden. Een prachtig boek wat je hierbij helpt is bijvoorbeeld Daytox van Kyra de Vreeze. Een combinatie van yoga en lekker eten. Hierdoor is het ook goed vol te houden tijdens dagen dat je werkt of wanneer je jouw leven niet helemaal op pauze kunt zetten.  Je voelt je relaxed, tevreden en gefocused.

 

Smoothie time!

Fit voor je bruiloft voorbereiding stoer fit bruidsjurk bruid

Start met het drinken van verse fruit en groente sappen. In combinate met de welbekende superfoods! PS dit zijn geen complete vervangers maar wel goede aanvulling. Ik heb het zelf geprobeerd en je merkt inderdaad verschil, zodra je door je suikerverslaving-afkickmoment bent, krijg je veel meer energie terug. Van deze natuurlijke producten gaat je lichaam beter functioneren waardoor je minder naar suiker gaat verlangen. Laat geraffineerde suikers, koolhydraten en bewerkt voedsel staan. Deze producten geven je niet de goede energie en maken je je juist lusteloos. Bovendien is het goed voor je gezondheid. Combineer spinazie, advocado, mango, wortels, aardbeien, frambozen etc. en krijg de lekkerste én gezondste smoothies.

Mijn eigen favoriete sporten:

Hardlopen

Voor mij de snelste en gemakkelijkste manier om aan mijn beweging te komen. Het kost het minste aan tijd. Je hoeft maar de deur uit te rennen en je bent zo weer terug. Het is wel een belastende sport voor je gewrichten omdat je knieën en enkels veel schokken te verduren krijgen tijdens het rennen. Zorg daarom dat je rustig opbouwt met het aantal kilometers om niet alleen je beenspieren maar ook juist de kleine pezen te laten wennen. Koop een paar goede hardloopschoenen. Niet de mooiste van de winkel, maar de hardloopschoenen die het beste passen en goed voor jouw manier van lopen zijn.  Met een app zoals Endomondo kun je bijhouden hoeveel kilometer en snelheid je hebt gelopen. Het werkt bij mij altijd goed om mezelf weer te willen verbeteren. En je kunt het ook delen op Facebook, extra motivatie als je weet dat je resultaat gezien wordt.

Bootcamp

Bootcamp training is begin deze eeuw ontstaan in de Verenigde Staten, een sportmethodiek gebaseerd op de trainingsroutine van het Amerikaanse leger. Deze cardiovasculaire en spierversterkende full body workout is voor mannen en vrouwen en alle sportniveaus toegankelijk. Met bootcamp training bouw je je conditie, kracht, souplesse en explosiviteit op. Een training bestaat onder andere uit hardlopen, intervaltrainingen en fitnessoefeningen en dat allemaal in de natuur. Trainen in de buitenlucht heeft bovendien een ontstressend effect en je krijgt meteen wat kleur. Heerlijk training in de buitenlucht, back to basics! Samen met een groep wat extra motiveert. 

CrossFit

Er is niks mee om als vrouw ook sterk te worden. CrossFit is een sport waarbij kracht en conditie worden gecombineerd. Een superuitdagende sport die altijd het maximale uit je haalt. Geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Het is echt hard werken, en een sterk en fit lichaam is je beloning. Het gaat erom hoe je traint, en met wie, en niet om een luxe omgeving met welness voorzieningen. Bij CrossFit vind je geen apparaten of toestellen.

CrossFit gebruikt dumbells, kettlebells, tractorbanden, zandzakken, barbells, touwen en pull up bars. Een completere training voor je lichaam bestaat niet, en er wordt op een leuke manier competitief getraind.

Go outdoor!

Beweeg, dans en doe vooral dat wat je leuk vindt. Bewegen is altijd beter dan op de bank met een zak chips. Mountainbiken, salsa dansen, tennis, wandelen in het bos met de hond. Go out!!

Tips bij het sporten

Music please!

Een goede beat kan je op veel verschillende manieren helpen tijdens een work-out, of het nu in de sportschool of tijdens een rondje rennen is. Je bent je minder bewust van je inspanning. Train je super zwaar? Dan is het wel zo fijn om afleiding te hebben. Door muziek kun je in een flow raken waardoor het allemaal vanzelf lijkt te gaan. Door naar een goede beat te luisteren, kun je je snelheid constant (en vol)houden. Schaf mooie sportkleren aan en zorg voor een fijne playlist! Feel good & train hard! 

Stel een doel!

Vind je het moeilijk om te trainen? Stel dan een doel. Niet alleen je bruiloft is een belangrijk doel maar koppel er een overwinning op je zelf aan vast. Wat dacht je van je inschrijven voor een hardloopwedstrijd zoals Marikenloop;  grootste ladiesrun van Nederland of The Color Run; een feest met veel gekleurd poeder én rennen. Of nog uitdagender  (ja dit is echt leuk hoor) een obstacle run  zoals Mudmasters of Breakout Run. Een parcours waarbij je een behoorlijk aantal kilometers rent en ondertussen verschillende hindernissen tegenkomt.

Sport samen

Sporten alleen is soms erg alleen. Combineer daarom je sportmoment met een vriendin. Train samen en bereik samen jullie strakke lichaam. Of wat dacht je van trainen met je partner?! In plaats van alleen nog maar met de bruiloft bezig te zijn  is het wel zo goed voor jullie relatie om ook nog gewoon leuke dingen te doen samen. Samen sporten schept weer een extra band.

Fit voor je bruiloft voorbereiding stoer fit bruidsjurk bruid

Please leave a Comment