Moodboard// Marsala

Geplaatst door in Moodboard op 15 december, 2014 0 Comments Marsala trendkleur bruiloften 2015

Pantone, de internationale trendsetter- en kleurenspecialist, bepaald ieder jaar de trendkleur van het jaar. Afgelopen jaar was Radiant Orchid de kleur van het jaar, een lichte paars met fuchsia en roze ondertonen. Ook dit jaar kiest Pantone een trendkleur voor het komend jaar. Voor 2015 is de keuze gevallen op Marsala 18-1438. Marsala is een wijnkleur, genoemd naar het dorpje op Sicilië met de gelijknamige wijn. deze specifieke tint is een prachtig midden tussen een donker, dof roze en licht bordeaux: een zachte en warme roodtint dat een waardige opvolger is van de kleur Radiant Orchid (een lila-achtig paars) dat het jaar 2014 opfleurde. Marsala is dramatisch en luxueus, maar toch ook warm en aards. De kleur combineert uitstekend met natuurlijke kleuren als grijs, taupe en goudkleuren en maakt het tot een stijlvolle combinatie.

Met zijn robuuste, aardse kleur roept het warmte, rijkdom en sophistication op. Stunning op zichzelf, maar ook als een prachtig contrast voor andere tinten, deze warme en rijke tint geeft verfijning.  Ik heb echt een major color chrush voor deze Pantone kleur. Vandaag is de kleur dan ook all over en heb ik een moodboard gemaakt.

Moodboard// Marsala trendkleur moodboard

In combinatie met pasteltinten zorg je dat het er niet te saai of donker uitziet. Ook is de kleur mooi te combineren met metaaltinten; koper of bruinige tint. Ik kan niet wachten op bruiloften met deze kleur als inspiratie! Een ideale kleur voor herfst- en winterbruiloften. Het is een kleur die moeilijk te verkrijgen zal zijn, maar oh wow als het lukt! 

Moodboard// Marsala trendkleur moodboard

Wat vind jij van de nieuwe trendkleur in 2015? Deel je mening en laat een berichtje achter!

Please leave a Comment