Trouwdatum kiezen 2015

Geplaatst door in Tips&Tricks op 7 februari, 2015 0 Comments IMG_2124

Voor komend jaar heb ik de vakanties en feestdagen in 2015 voor je op een rijtje gezet. Handig als je een geschikte datum wilt prikken en zo wilt voorkomen dat familie en dierbare vrienden niet op  jullie bruiloft kunnen zijn. Trouwdatum kiezen 2015 kan niet makkelijker! Onze kalender kun je gebruiken als een hulp bij het prikken van jullie trouwdatum. Wij hebben geprobeerd daar zoveel mogelijk informatie in te stoppen om voor jullie het kiezen van een datum gemakkelijker te maken.

Bijzondere trouwdata 2015

>> 14 februari Valentijnsdag valt dit jaar op een zaterdag
>> 24 & 25 april met Koningsdag op maandag de 27e #langweekendfeest
>> vrijdag 15 mei is de dag na Hemelvaart #langweekend en 15-5-2015 een mooie datum
>> zaterdag 15 augustus 2015 #mooie datum
>> zaterdag 24 oktober levert een uurtje extra slaap op na een geweldig feest! #wintertijd
>> zaterdag 12 – 12 – 2015, perfect voor een winterwedding

Trouwen op Valentijnsdag

Het kan romantisch zijn om op Valentijnsdag te trouwen. Alles staat in de weken daarvoor al in het teken van liefde, dus zo komen jullie al helemaal in de stemming. Valentijnsdag valt in 2015 op een zaterdag.

TIP! Kies voor een bruiloft rondom Valentijnsdag niet voor een rood thema, want rode bloemen zijn dan prijzig!

Trouwen met kerst

Het kan bijzonder zijn om te trouwen met kerst. Het is in Nederland mogelijk om echt op eerste of tweede kerstdag te trouwen, hoewel veel trouwlocaties het dan druk hebben met kerstbrunches en -diners. Met kerstmis en nieuwjaar kun je misschien gebruik maken van de al aanwezige versiering maar over het algemeen zijn het extra dure dagen. Een huwelijk op zo’n dag kan de prijs enorm opdrijven vanwege het personeel en leveranciers die werken op een feestdag.

New year’s eve

Niet veel stellen zullen hier snel aan denken, maar als jullie trouwen met oud & nieuw zullen jullie gasten dat niet snel vergeten! Als getrouwd stel het nieuwe jaar in: wat een knalfeest zou dat zijn! Zanger Roel van Velzen en zijn vriendin Marloes zijn ook tijdens een jaarwisseling met elkaar getrouwd. Dit was in de nacht van 2010 op 2011. Tijdens de ceremonie gaven de twee elkaar in de eerste minuut van het nieuwe jaar het jawoord met uiteraard vuurwerk op de achtergrond. Nice!

Trouwen en sportwedstrijden

Kijk je graag naar het WK voetbal of volg je altijd de Olympische Sporters? Ook deze grootschalige sportevenementen, kunnen er voor zorgen dat gasten wegblijven of eerder vertrekken op jullie trouwdag. Uiteraard kan het ook een keuze zijn te trouwen terwijl er een voetbalfinale gespeeld wordt, als dat iets is wat bij jullie past. Grote voetbaltoernooien zoals EK’s en WK’s kunnen invloed hebben op de trouwdatum. Voor veel Nederlanders zijn de dagen dat Nederland moet spelen heul belangrijk. Ze willen die wedstrijden voor geen goud missen. Als jullie geen zin hebben in zenuwachtige gasten die vragen of er een voetbalscherm mag komen tijdens het trouwfeest, kun je de dagen dat Nederland moet voetballen beter vermijden.

Belangrijke voetbaldata 2015

Dit jaar valt de UEFA Champions League Finale op 6 juni 2015. Het Europees kampioenschap voetbal, het EK 2016 vindt deze maal plaats in Frankrijk. De loting heeft inmiddels plaats gevonden en houd rekening met de volgende kwalificatiewedstrijden:

  • dinsdag 9 september 2014: Tsjechië-Nederland
  • vrijdag 10 oktober 2014: Nederland-Kazachstan
  • maandag 13 oktober 2014- IJsland-Nederland
  • zondag 16 november 2014: Nederland-Letland
  • zaterdag 28 maart 2015: Nederland-Turkije
  • vrijdag 12 juni 2015: Letland-Nederland
  • donderdag 3 september 2015: Nederland-IJsland
  • zondag 6 september 2015: Turkije-Nederland
  • zaterdag 10 oktober 2015: Kazachstan-Nederland
  • dinsdag 13 oktober 2015: Nederland-Tsjechië

Tour de France

Het jaar 2015 is een relatief rustig sportjaar. Geen EK of WK Voetbal, geen Olympische Spelen. Waar je wél rekening mee moet houden, is de start van de Tour de France in Utrecht. Van woensdag 1 juli tot en met zondag 5 juli 2015 is de binnenstad van Utrecht nagenoeg afgesloten. Dus wil je in Utrecht trouwen: hou daar dan rekening mee en kijk voor een volledig overzicht van routes, afsluitingen en activiteiten op Tour de France Utrecht

Tip! Houd alleen rekening met jullie allerbelangrijkste gasten, anders maken jullie het jezelf wel heel erg moeilijk.Leg de trouwdatum pas definitief vast als de trouwlocatie en/of feestlocatie bekend zijn.

Hoewel we de kalender met uiterste zorg hebben samengesteld, kan het voorkomen dat er onjuiste gegevens op te vinden zijn. Laat je daarom altijd goed informeren, voordat je jullie trouwdatum definitief vastlegd. Dan kom je niet voor verrassingen te staan! Succes…

Please leave a Comment