Trouwen in het bos

Geplaatst door in Inspiration op 5 maart, 2015 0 Comments 71fecbad7f9c3205b91c1d41e8e09a67

Trouwen in het bos: hoe romantisch is dat? Een ceremonie tussen de bladeren of bij een robuuste blokhut, dineren op een open plek in het bos en allemaal blijven slapen in tentjes… Back to nature, baby! Vaak wordt er gekozen voor een mooie achtertuin, een boomgaard of voor het strand, maar trouwen in het bos is wel heel bijzonder. De stilte en pracht van de natuur als omgeving voor jullie JA- woord geweldig toch?!

Trouwen in het bos trouwen in het bos inspiratie buiten bos

Het bos is nog een redelijk onbekende trouwlocatie. Waarschijnlijk omdat er een hoop geregeld moet gaan worden, en waar begin je dan? Je zit natuurlijk met een heleboel vragen; hoe kom je met al gasten (denk aan ouderen) in het midden van het bos? Hoe vind je mooie meubels? Wat als het slecht weer is? Wordt muziek toegestaan? Met deze vragen kan ik je helpen.

Uitnodigingen, RSVP kaartjes, menu’s..

Zet de gasten alvast in de mood voor je bruiloft door ook de stijl van de kaarten aan te passen aan jullie bijzondere locatie. Is jullie locatie wat moeilijker te vinden (dat heb je nogal eens in het bos), laat dan een mooi plattegrond ontwerpen. Ik kan je een aantal hele goede illustratoren/grafisch designers aanraden die het voor jullie de trouwkaart op maat maken inclusief een trouwplattegrond!

Trouwen in het bos trouwen in het bos inspiratie buiten bos

Yolande Marx

Ceremonie in het bos

Vooral bij de ceremonie kan een bruiloft in het bos erg smaakvol worden aangekleed. Jullie kunnen denken aan houten stoelen, gedecoreerd met wildboeketten en linten als backdrop voor de ceremonie.

Trouwen in het bos trouwen in het bos inspiratie buiten bos

Stone Crandall Photography

Diner aan lange tafels

Een mooie open plek in het bos decoreer je feestelijk met lampjes, lange tafels met boomstammetjes als stoeltjes, heerlijke gerechten die op tafel worden getoverd in family style of laat een foodtruck komen.

Trouwen in het bos trouwen in het bos inspiratie buiten bos

Daarnaast moet je natuurlijk een backup plan hebben. Een locatie in de buurt is fijn! Misschien zelfs wel een mooie boshut. En wat dacht je van een te gekke Tipi Tent voor het geval het weer wat minder mooi is dan gehoopt? Ik ben zo’n fan van dit type tent! Deze tent geeft echt een coole touch aan jullie bruiloft.

Trouwen in het bos trouwen in het bos inspiratie buiten bos

STYLINGMOGELIJKHEDEN

Trouwen in een bosrijke omgeving hoeft helemaal niet saai te zijn. Een bruiloft in de natuur kun je hartstikke veel sfeer geven en met de juiste keuzes zelfs chic maken. Zelfs kleurrijk is geen probleem. Het voorjaar, de zomer, de nazomer en het begin van de herfst (ideaal voor een Indian Summer wedding) zijn bij uitstek dé momenten om je huwelijk in het bos te organiseren. Thema’s als Vintage, Whimsical, Indian Summer, Bohemian of een superhippe Festival Wedding passen perfect op een mooie plek in het bos en geven direct de sfeer die hierbij past.Houd het lekker natural en eco friendly door de natuurlijke materialen ook in de aankleding te gebruiken. Decoraties met boomsschors, mos, kaarsjes en lantaarns geven direct het fijne bossfeertje. Je trouwboeket mag lekker losjes zijn met wildbloemen en takjes, misschien wel versgeplukt.

Trouwen in het bos trouwen in het bos inspiratie buiten bos

Dansen onder de sterren

Lampjes in de bomen en met de sterrenhemel boven jullie de dag knallend afsluiten. Sounds good! Denk dan eens aan tot DJ booth omgebouwde retro Volkswagen busje. Serveer vanuit een foodtruck gedurende de avond nog wat heerlijke snacks en jullie avond kan niet meer stuk. Ik heb heel veel leuke adresjes voor foodtrucks in allerlei verschillende stijlen van verse, handgemaakte pizza’s tot champagne bubbels voor de toast.

Je merkt het al, ik hou van dit type bruiloften! Heerlijk ongedwongen! Wil jullie ook zo’n prachtig en bijzonder huwelijk in het bos? Zoals je al gelezen hebt, ik heb genoeg ideeën en kan jullie helpen om een prachtige woodsy wedding mét WOW-factor te realiseren!

Trouwen in het bos trouwen in het bos inspiratie buiten bos

Please leave a Comment