Trouwen in de herfst

Geplaatst door in Inspiration op 14 juli, 2015 0 Comments fall-florals-by-Heather-Payne-Flower-Afternoon-3

Trouwen in de herfst; why not! Ondanks dat de voorkeur meestal ligt op trouwen in de zomermaanden is ook de herfst een heel mooi alternatief. Hieronder redenen om te kiezen voor een herfstbruiloft.

Stunning décor

Een supermatch met een landelijk of rustic thema. Denk aan een oude boerderij, schuur in het bos of een locatie met een open haard. Omringd door bomen in de kleuren geel tot bordeaux rood! De herfst is prachtig en superromantisch.

En het najaar brengt een andere traktatie met zich mee – dahlia’s. Persoonlijk denk ik dat de dahlia de nieuwe pioenroos is. Ze komen in de kleuren voor en geven een heerlijk dramatisch en groots effect! Dahlia’s kunnen een game-changer in een boeket zijn, ze voegen zoveel persoonlijkheid toe met slechts een paar bloemen.

Trouwen in de herfst trend themakleur themabruiloft styling herfst bloemen

HEATHER PAYNE

Stralend herfstweer

Het weer kan natuurlijk erg wisselvallig zijn in de herfst, maar eigenlijk geldt dat ook voor onze zomers. Is het jou ook opgevallen dat de mooiste dagen tegenwoordig juist vaker net na de zomer zijn? Als je kiest voor een vroege herfst bruiloft dan kan het buiten nog steeds aangename temperatuur zijn. Later kan het wat frisser zijn, maar met warmte lampen, haardvuren en mooie indoor locaties kan je het nog steeds een geweldige bruiloft maken.

Wil je glowy licht? Ga voor een herfst bruiloft. Wordt je helemaal blij van zonsondergang foto’s? In de herfst zak de zon dat beetje eerder, zodat je meer kans op een dramatische roze en paarse hemel zonder te hoeven wachten tot 22:00, wanneer je make-up en haar niet meer zit zoals aan het begin van de dag.  In de zomer kan het helder, harde licht zorgen dat het moeilijker maakt om te fotograferen.

Gasten zijn beschikbaar

De herfst is het perfecte periode na de zomervakanties en voor de winter om te reizen. Het is altijd lastig voor gasten om rekening met de zomervakantie én jullie bruiloft te houden.

Een warm thema

Wanneer de temperaturen wat zakken, is het perfecte moment om die prachtige jewel tones naar voren te brengen. Wat het misschien wel tot het meest betoverende decor maakt van het jaar. Smaragd groen, donker roze, oker, creme wit en misschien wel diep blauw geven een royaal kleuren pallet voor het seizoen.

Trouwen in de herfst trend themakleur themabruiloft styling herfst bloemen

Trouwen in de herfst trend themakleur themabruiloft styling herfst bloemen

Vers uit de oven

De herfst is de tijd voor heerlijk versgebakken taarten. Ga voor bijvoorbeeld een naked cake of juist een taartentafel vol met verschillende (zelfgemaakte) taarten. De geur van appeltaart past perfect bij een herfstthema. Schenk voor je gasten een warm drankje en iedereen is happy.

Eetbare producten zoals appels, peren, mini-pompoenen kun je gebruiken als  place card holder. Jullie gasten zullen gecharmeerd zijn over het praktische ervan maar ook omdat ze een stukje herfst smaak mee naar huis kunnen nemen. Een DIY project die je zelf kunt voorbereiden.

Ruime keuze locaties

We weten allemaal dat de perfecte trouwlocatie vinden al de helft is van al het weddingplanning. Wanneer je een bruiloft plant kijk dan altijd voor een binnen- en buitenlocatie als optie. Tijdens het drukke bruidsseizoen is het erg lastig om op de gewenste datum nog je trouwlocatie beschikbaar te hebben. Tijdens de herfst , of je nu een binnen of een buiten bruiloft houdt,  the choice is yours. Denk aan glooiende heuvels, of zelfs een bruiloft aan een meer.

Wil je een mooi uitgewerkt indian summer of herfst thema? Ik zorg ervoor dat jullie bruiloft van een ‘gewone’ bruiloft verandert naar een prachtig gestylde bruiloft. Let’s meet and talk!

Please leave a Comment