Trouwen in Puglia

Geplaatst door in Destination Wedding op 5 april, 2017 0 Comments Puglia

Stel je een combinatie van historische witte dorpjes, barokke architectuur en schitterende baaien met azuurblauw water en verborgen strandjes voor. Dat is Puglia! Puglia (Nederlands: Apulië) is de meest zuidwestelijke regio van Italië. Het is als het ware de ‘hak van de laars’ als je naar een kaart van Italië kijkt. De laatste jaren wint de zuidelijke regio van Italië steeds meer aan populariteit, maar je verdwijnt hier nog niet in de toeristenmassa’s. De regio staat bijvoorbeeld bekend om zijn orecchiette, fluweelzachte olijfolie, burrata en heerlijke wijnen.

“Puglia is de regio waar de tijd stil is blijven staan. Een regio waar de tradities en cultuur een grote rol spelen. …. Het zijn de vele duizenden eeuwenoude olijfbomen, met hun prachtig gekronkelde enorme boomstammen en zilvergroene bladeren, die het landschap bepalen. De honderden kilometers kust, met witte zandstranden, rotspartijen, grotten en het ongelofelijk heldere en azuurblauwe water.”

En met de Adriatische Zee binnen handbereik kun je hier natuurlijk ook de meest verse vis op je bord verwachten. Met steden zoals Bari en vooral Lecce heeft Puglia twee fraaie steden die steeds populairder worden als stedentripbestemming. De wereldberoemde trulli van Puglia zijn wonderlijke bouwwerken én ongetwijfeld één van de belangrijkste attracties van de regio.

Trouwen in Puglia italie destination

Trouwen in Puglia italie destination En dus ook als trouwbestemming. Puglia is ten opzichte van Toscane nog onontdekt en een echte verrassing voor jullie gasten. Onnodig te zeggen dat een ceremonie gehouden onder de olijfbomen en met uitzicht op de zee, met rode aarde en een blauwe horizon, een ervaring is die gasten niet zullen vergeten. Veel mensen kiezen Puglia dan ook, omdat de gasten staan te popelen om naast de bruiloft ook een paar dagen willen genieten van de omgeving vóór of na de grote “I do.”

Trouwen in Puglia italie destination

Ideaal voor een intieme bruiloft in het zuiden van Italië, met veel persoonlijke accenten, heerlijk eten en veel quality time met dierbaren. Gezamenlijk buiten lunchen onder de olijfbomen, trouwen aan zee of in een echte trulli. Met veel witte huisjes en cactussen overal – my favorite. Een fantastische backdrop voor jullie bruiloft. Dat is trouwen in Puglia. In mijn ogen ook de perfecte locatie voor een moderne, minimalistische bruiloft met een rustic / boho touch.

Trouwen in Puglia italie destination

Trouwen in Puglia italie destination Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een bruiloft in Puglia of zou je dolgraag daar willen trouwen. NINA weddings organiseert het met alle liefde.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Please leave a Comment