Trouwen op IJsland

Geplaatst door in Destination Wedding op 22 november, 2016 0 Comments bruid ijsland

Voor de mensen die mij kennen weten het. Ik hou van anders dan anders, unieke, eigentijdse bruiloften op bijzondere plaatsen. Als reisfanaat vind ik het dan ook te gek om bijzondere locaties te combineren met een bruiloft. Al jaren staat een bezoek aan dit eiland op mijn lijstje: IJsland. Waar ik normaal liever kies voor een heerlijke warme of tropische bestemming, trekt dit eiland me heel erg aan. IJsland ligt in het noorden van de Atlantische oceaan, dicht tegen de poolcirkel. Het wordt ook wel het ‘eiland van vuur en ijs’ genoemd. Ideaal voor een bruiloft vol romantiek, rust en (‘s zomers) 24 uur daglicht! Een te gekke bestemming als je het mij vraagt. En… een nog redelijke onbekende trouwbestemming in Europa. Daar hou ik van! Een locatie voor de absolute avonturiers!  Als je op een bijzondere locatie wilt trouwen is IJsland echt een aanrader. Stel je voor: trouwen aan de voet van een vulkaangletsjer. Magisch!

Trouwen op IJsland trouwlocatie trouwen in het buitenland ijsland destination wedding

Avontuurlijke trouwlocaties

Een groot voordeel van IJsland is dat het gelegen is tussen Europa en Noord-Amerika. Hebben jullie gasten uit meerdere landen in Europa of zelfs Amerika, dan is IJsland echt een aanrader om elkaar halverwege te ontmoeten en samen te genieten. Ik bedoel zeg nou eerlijk; dit is toch echt een reis om nooit te vergeten. IJsland is een land met originele trouwfotolocaties met verbazingwekkende achtergronden. Ook zijn er meerdere prachtige ceremonielocaties op het eiland waar je uit kunt kiezen om ‘ja, ik wil!’ te zeggen. Zo wordt jouw bruiloft zeker anders dan die van anderen! Het leuke is bovendien dat je met de nodige voorbereiding er wettelijk kunt trouwen.

Trouwen op IJsland trouwlocatie trouwen in het buitenland ijsland destination wedding

Lindsey Boluyt Photography

Welke periode is het beste om te trouwen in IJsland?

Terwijl reizen naar IJsland vooral populair is in de zomermaanden, is het ook zeker mogelijk om in de andere maanden het eiland te bezoeken. Juist in de winter kun je echte magie van IJsland beleven. Alleen moet je dan rekening houden met meer onbegaanbare wegen en zijn er minder locaties geopend omdat het buiten het toeristenseizoen is. Van oktober tot april kun je er het noorderlicht bewonderen. Maar een garantie om dit licht te zien is er niet. Het is altijd een zoektocht, maar des te mooier de beloning als je het ziet. Een bruiloft met dit licht is dan ook niet te plannen, maar wel als excursie te boeken.

Trouwen op IJsland trouwlocatie trouwen in het buitenland ijsland destination wedding

Hip en trendy Reykjavik

Reykjavik is hot! Er zijn vele restaurantjes, hippe bars en mooie hotels. Het is het overwegen waard om een paar dagen in Reykjavik te verblijven voordat je IJsland in trekt om te trouwen. Je gasten kunnen verblijven in een van de design hotels, of je kunt een meer landelijk gelegen hotel afhuren. Komen er veel gasten over, dan is het ook leuk om (berg)hutten te huren, voor een nog avontuurlijker IJsland-gevoel. Voordeel: dit is vaak nog goedkoper ook!

Trouwen op IJsland trouwlocatie trouwen in het buitenland ijsland destination wedding Trouwen aan de voet van een vulkaangletsjer

Omgeven door rust, ruimte en natuur. Geef elkaar het jawoord aan de voet van de meest mysterieuze vulkaangletsjer van Europa, Snaefellsjökull (1446 meter). Trouwen is hier een intieme, romantische plechtigheid. Met uitzicht op de witte toppen van de magische gletsjer en omgeven door de rotsige, zwarte lavakust en de zee, met alleen vogels, walvissen en zeehonden die de omgeving bevolken. In één woord adembenemend!

Trouwen op IJsland trouwlocatie trouwen in het buitenland ijsland destination wedding

Oud, verlaten én prachtig

rouwen in IJsland is al bijzonder, maar als je een locatie als deze toevoegt aan jullie lovestory dan wordt jullie bruiloft zeker meer dan uniek…Trouwen op IJsland trouwlocatie trouwen in het buitenland ijsland destination wedding  Zo zijn er mogelijkheden om in een landelijke, luxe sfeer van landhuishotel te trouwen. Zie je jezelf al zitten bij een cosy open haard met een hot chocolate-bar voor de gasten? Of wat dacht je van een klein romantisch kerkje uit de negentiende eeuw.

Trouwen op IJsland trouwlocatie trouwen in het buitenland ijsland destination wedding

Golden Hour Studios

Actieve weekbruiloft

Speelt geld geen rol? Maak er een weekbruiloft van met leuke activiteiten voor je gasten, zoals hiking of relaxen in het blauwe zwavelwater van The Blue Lagoon. Echt, je gasten zullen het waarderen als je verschillende leuke activiteiten opneemt in jullie trouwprogramma. Met een sneeuwscooter naar de top van de vulkaan voor een adembenemend uitzicht of rijden met terreinwagens. En willen jullie even quality time met z’n tweeën, dan kun je een romantische tocht maken op IJslanders, de inheemse paarden van IJsland. De week eindigt natuurlijk met jullie bruiloft!

Trouwen op IJsland trouwlocatie trouwen in het buitenland ijsland destination wedding

Last but not least. Sorry dat ik je zeepbel laat barsten, maar IJsland is het echt het land van de Fire and Ice … Onvoorspelbaar in elk opzicht. Zelfs de mooiste dagen in IJsland kunnen snel veranderen. Het zal ook afhangen van wat je definitie warm is! Tijdens IJsland wintermaanden (november-maart) is de gemiddelde temperatuur tussen -15-5 ° C exclusief gevoelstemperatuur. Zomermaanden (mei-september) heeft meestal temperaturen tussen 7-13 ° C. Dus, wees voorbereid.

 

Please leave a Comment