Return to Sender

Geplaatst door in Tips&Tricks op 29 mei, 2014 0 Comments return_to_sender_sfeer_-_bruidskleed_bubbels_en_wijn_sloffen_laarsjes_karaf_en_glaasjes_1

Duurzaam, milieubewust, maatschappelijk verantwoord: dit klinkt je vast niet meer nieuw in de oren. Groen bezig zijn is geen trend meer, het is helemaal ingeburgerd in ons leefpatroon. In het dagelijks leven ben ik zelf bewust bezig met sporten, kies ik biologisch eten. Heb je er weleens aan gedacht om je bruiloft ook groen te maken? Een verantwoorde levensstijl kun je ook doorvoeren in je bruiloft. Door na te denken waar de producten worden gemaakt die je koopt bijvoorbeeld. Een goed voorbeeld hiervan is Return to Sender. Al enkele jaren zijn de vrolijke items van Return to Sender te zien in de schappen van de Hema. Return to Sender is een initiatief van Katja Schuurman. Ze hebben vrolijke handgemaakte producten die door de lokale bevolking is gemaakt. Return to Sender gelooft dat eerlijke handel de motor is achter duurzame economische ontwikkeling. Hiermee proberen ze een bijdrage te leveren aan de bestrijding van armoede in de wereld. Al eerder schreef ik in de blog over de leuke cadeaus, maar er zijn weer leuke toevoegingen aan de collectie!

Wil je een bruidspaar op een originele manier verrassen met een huwelijkscadeau? Uit de verschillende landen waar Return to Sender werkt vind je hier onder meer: 

BRUIDSKLEED UIT MAROKKO

Return to Sender wijnpakket Return to Sender huwelijkscadeau gift Je hebt je ultieme huwelijkscadeau gevonden! Origineler en puurder dan dit kan niet. Ook leuk om als gezamenlijk cadeau te geven. Dit bruidskleed is gemaakt in Khémisset, Marokko. Het bruidskleed is een traditioneel Marokkaans cadeau dat gegeven wordt op bruiloften. Dit kleed is helemaal met de hand gemaakt, dus uniek. De schapenwol wordt eerst met de hand gesponnen, daarna wordt het door de vrouwen geweven en ten slotte worden de pailletten erop aangebracht. Het kleed kan gebruikt worden als bedsprei of als deken op de bank.

MONEY ROLL UIT INDIA

Return to Sender wijnpakket Return to Sender huwelijkscadeau gift De manier om op een originele manier toch geld te geven op een bruiloft! Op veel huwelijken is de wens van het bruidspaar geld te ontvangen. Met deze money roll kun je toch aan deze wens tegemoetkomen, maar dan op een leukere manier. Deze money roll komt uit Delhi, India en is gemaakt in een klein productiebedrijf waar Robin, Hasibul en Haleem samen met 37 mannen en vrouwen werken aan het vervaardigen van papierproducten. Het papier dat gebruikt is voor de moneyrolls, komt van het platteland en is handgeschept. De money roll is een typisch Indiaas gebruik om geld te geven op een originele manier.Voornamelijk bij gelegenheden als huwelijk, geboorte of verhuizing. In India is het onbeleefd om cadeaus uit te pakken in aanwezigheid van de gever. Ook geld geef je niet openlijk, maar opgerold en voorzien van een persoonlijke boodschap. Doe het dus net zoals daar en vouw het geld samen met een persoonlijke boodschap in de money roll!

BRUIDSBOEK UIT MEXICO

Return to Sender wijnpakket Return to Sender huwelijkscadeau gift Deze handgeschept papieren bruidsboeken zijn gemaakt in Jaipur, een maharadjastadje ten zuiden van Delhi in India. De cover van de bruidsboeken wordt gemaakt in Mexico. Door het maken van de boeken kunnen de producenten bouwen aan een duurzame toekomst. Een prachtig boek wat te gebruiken is als gastenboek of om bijvoorbeeld de foto’s van jullie loveshoot in te bewaren.

WISHING BELL UIT THAILAND

Jouw persoonlijke gelukwens aan een belletje! Leuk als bedankje voor je bruiloftsgasten. Ideaal als bedankje voor alle gasten, om aan je uitnodiging te hangen of als versiering! Door de mooie symboliek die achter dit product schuilgaat zullen je bruiloftsgasten deze dag voor altijd onthouden.

Return to Sender wijnpakket Return to Sender huwelijkscadeau gift

Deze wishing bell is gemaakt in Chiangmai, Noord-Thailand. In Thailand gelooft men dat deze handgemaakte wishing bell, lokaal ook wel ‘silver bell’ genoemd, voorspoed brengt. Vanuit het Boeddhisme is het idee ontstaan dat het geluid van een rinkelende bel je wensen naar de hemel leidt. Zodra je een boodschap op de bel hebt geschreven en de bel rinkelt, zal je wens uitkomen. Dus vergeet degene die jij de wishing bell gaat geven niet te vertellen dat hij/zij het belletje even moet rinkelen! Dankzij de productie van de wishing bells zijn de makers in staat om een eigen inkomen te genereren en te bouwen aan een toekomst voor zichzelf en hun familie.

ZULU LOVE LETTER UIT ZUID-AFRIKA

Return to Sender wijnpakket Return to Sender huwelijkscadeau gift Deze kralen versieringen, de Zulu love letter, worden gemaakt volgens een oude Zulu traditie: in hun cultuur is het niet gebruikelijk hardop te zeggen dat je om iemand geeft, maar je verstopt je boodschap in de kralen. Iedere kleur en combinatie heeft zijn eigen betekenis. Een mooie symbolische manier dus om iemand te ‘versieren’, of simpelweg te zeggen dat je om hen geeft! Deze super leuke huwelijksbroche is een musthave op jouw perfecte bruiloft!

BRUIDSPAARTJE  UIT PERU

Return to Sender wijnpakket Return to Sender huwelijkscadeau gift Speld deze broche als bruidspaar zelf op of laat al je gasten deze broche opspelden. Hoe leuk als iedereen met dezelfde broche op zijn of haar kleding rondloopt! Op deze manier creëer je een echt eenheidsgevoel! Ook is deze huwelijksbroche een leuke bijkomstigheid wanneer je het op je uitnodiging of eventuele trouwbedankje bevestigd. Het is net dat ‘extraatje’ waar je aan denkt en dat ‘extraatje’ zullen je gasten ook voelen. Natuurlijk zijn deze broches ook heel leuk als versiering en aankleding op je bruiloft.

Naast deze tips hoe deze broche te gebruiken is het natuurlijk erg leuk dat er zo’n mooi en symbolisch verhaal achter zit. Dit bruidspaartje is namelijk gemaakt in Peru. Doordat de armpjes kunnen buigen, kunnen het mannetje en vrouwtje elkaar omhelzen. Dit staat voor eenheid en geluk en de betekenis is afgeleid van het bekende symbool Yin en Yang.

FAIR TRADE BUBBELS PAKKET UIT ZUID-AFRIKA

Return to Sender wijnpakket Return to Sender huwelijkscadeau gift Dit samengestelde cadeaupakket bestaat uit prachtige geschenken met een goed verhaal. Een fles fair trade bubbels en een mooie karaf van gerecycled glas! Een prachtig aandenken en bubbels is altijd een geliefd cadeau. Het bruidspaar kan hem goed gebruiken om te toasten op hun huwelijk. De prachtige karaf zorgt daarna nog voor jaren plezier en zal het goed doen op iedere tafel.

 

Ga snel naar de website en bekijk de totale collectie. Je vind hier nog meer fantastische (huwelijks)cadeaus!

Please leave a Comment