Vragen voor je trouwlocatie

Geplaatst door in Tips&Tricks op 1 augustus, 2013 0 Comments Ceremonie bruiloft

Bij het selecteren van een trouwlocatie zijn er eindeloos veel vragen. Daarom hieronder een lijst met aandachtspunten die jullie op weg helpt bij het vinden van jullie droomlocatie.

Vooraf aan het trouwlocatiebezoek

Voordat je jullie lange wishlist van mogelijke trouwlocaties gaan bezoeken, zijn er een paar dingen om over na te denken, zodat je precies weet wat je zoekt. Ga als eerste een gastenlijst opstellen voor het aantal gasten dat je van plan bent om uit te nodigen op jullie bruiloft. Zodra deze is gesorteerd, moet je een paar huwelijksdata selecteren als opties voor jullie huwelijksdag.

Zorg er ook voor dat je het type huwelijk voor ogen hebt die je zou willen– de grootte, het thema, of dat je wilt dat alles binnen of buiten plaatsvindt, of een combinatie van beide. Niet te vergeten, je moet een realistisch budget voor de bruiloft opstellen en je hieraan houden. Het is verstandig om een lijst te creëren van de belangrijkste aspecten die niet onderhandelbaar zijn en ze vervolgens te prioriteren op belangrijkheid, of het nu gaat om de huwelijksdatum, thema, of de locatie van jullie trouwlocatie.

Vragen voor je trouwlocatie weekendbruiloft verzekering trouwlocatie gastenlijst ceremonie bruidssuite accommodatie Beschikbaarheid  trouwlocatie

Neem een paar bruiloftdata die jullie in gedachten hebben om uit te vinden of de locatie beschikbaar is voor deze data. Als jullie van plan zijn om na de bruiloft met de gasten / selectief groepje te overnachten, check dan de beschikbaarheid van zowel de locatie als geschikte accommodatie, hetzij op de plaats van de trouwlocatie of in de omgeving.

Grootte en capaciteit trouwlocatie

Vragen voor je trouwlocatie weekendbruiloft verzekering trouwlocatie gastenlijst ceremonie bruidssuite accommodatie

Photographer: Feather & Stone

Jullie trouwlocatie moet in staat zijn om al jullie gasten comfortabel te accommoderen. Gebruik jullie gastenlijst bij het ​​overwegen van de grootte van de zaal. Let hierbij op of het genoemde aantal geldt voor staand of zittend aantal personen. Naast de beschikbaarheid van de zaal (en accommodatie indien nodig), zullen jullie ook moeten nagaan of capaciteit en prijzen van de locatie matcht met jullie gastenlijst en jullie budget.

Locatie & afstand trouwlocatie

Of je nu van plan bent om een ​​bruiloft te houden in het buitenland, een bruiloft net buiten de stad, of op korte reisafstand van de meeste van jullie gasten, het is belangrijk om de locatie van jullie trouwlocatie bekijken in termen van hoe gemakkelijk het kan worden gevonden door jullie gasten en de afstand die jullie gasten zullen moeten reizen om de locatie te bereiken. Overweeg het volgende om ervoor te zorgen dat de ervaring van reis naar de trouwlocatie top-notch is:

> Het verkeer en de dag en de tijd die jullie gasten zullen reizen naar en van jullie bruiloft.

> Plaatsen van borden langs de weg naar jullie trouwlocatie is een geweldige manier om direct uw gasten als ze in de buurt van jullie locatie.

Stijl van de trouwlocatie

Het selecteren van de plaats van een locatie op basis van zijn stijl en of het de mogelijkheid biedt om ofwel een indoor, outdoor of een mix van beide locaties voor jullie bruiloftceremonie en receptie vergt aandacht voor een aantal dingen:

Vragen voor je trouwlocatie weekendbruiloft verzekering trouwlocatie gastenlijst ceremonie bruidssuite accommodatie Themabruiloft

Jullie trouwlocatie moet passen bij de look and feel waar jullie voor gaan. Het hebben van een bruiloft thema is erg handig om ervoor te zorgen dat alle elementen van jullie huwelijk, samengaan met jullie thema – of het nu modern, vintage, rustic, hipster, bohemian, city chic of geïnspireerd door de locatie waar het moet worden gehouden, zoals een huwelijk op een strand, wijnboerderij of in de stad.  Jullie trouwlocatie kan dus ofwel de look en feel van jullie bruiloft thema geven of moet je de mogelijkheide geven om het gewenste thema te creëren.

Ook als je de locatie prachtig vindt maar de bestaande inrichting niet passend is, zal je nog steeds in staat zijn om gebruik te maken van de locatie om jullie droombruiloft te creëren. Hoewel het beste is om te werken met de bestaande inrichting, kun je met behulp van de juiste toevoegingen en decoraties (vergeet niet om de extra kosten in te calculeren) een passend geheel maken.

Binnen of buiten trouwen

Als je ervoor kiest voor een buitenlocatie zorg dan altijd dat je een back-up binnenlocatie reserveert waar je tevreden mee bent, in het geval het weer omslaat.

Vragen voor je trouwlocatie weekendbruiloft verzekering trouwlocatie gastenlijst ceremonie bruidssuite accommodatie

Photographer: Paul von Rieter

Accommodatie trouwlocatie

Als je hebt besloten om een weekend lang te feesten tijdens een ​​weekendbruiloft of je wilt dat jullie gasten de mogelijkheid hebben om een verblijf te kiezen op de locatie of in de omgeving. Zorg dan afgezien van de accommodatie aangeboden op de trouwlocatie (als die er is) , dat er bij voorkeur twee accommodatiemogelijkheden in de buurt zijn van de locatie. Zo kunnen gasten zelf de keuze maken qua wensen en budget. Om het extra memorabel te maken, ga na of er speciale bruidssuites beschikbaar zijn voor jullie twee.

Vastleggen, betalen & verzekering trouwlocatie

Voordat jullie de locatie vastleggen, moet je zeker zijn van de kleine lettertjes, vooral betreft de betaling! Bij het ​​informeren over de kosten van een dienst, altijd informeren wat is inbegrepen en wat is uitgesloten. Vergeet niet om altijd data, tijden en details in een schriftelijke contract te bevestigen. Er kan van alles gebeuren voor en tijdens je trouwdag en voor een beetje gemoedsrust; het helpt om te weten dat jullie verzekerd zijn als er iets mis gaat.

Please leave a Comment