Waarom trouwen op Curacao?

Geplaatst door in Beach Wedding & NINA weddings on travel op 10 maart, 2014 0 Comments Curacao

Trouwen op Curaçao is iets waar veel mensen stiekem van dromen. Met je voeten in het zand en elkaar het ja-woord geven. Je kunt een strandbruiloft ook dichter bij huis zoeken, zoals Ibiza. Waarom zou je dan ervoor kiezen om helemaal naar Curaçao te gaan trouwen? Dat was ook de vraag die ik mezelf stelde tijdens mijn bezoek aan Curaçao.

Wat maakt Curaçao nou zo speciaal?

+ Sunshine baby; Curaçao is het grootste van de ABC eilanden in de Nederlandse Antillen. Met een gemiddelde temperatuur van 27 graden en met een uitermate zonnig klimaat, een ideale vakantiebestemming op slechts 9 uur vliegen van Nederland. En… er staat altijd een verfrissend windje.

+Tropische trouwlocatie; Trouw op een parelwit strand met een kristalheldere zee op de achtergrond, superromantisch! Lichtjes in de bomen en een live band. De mooie kleurrijke huizen die fotogeniek zijn (zoals bij Pietermaai, Otrabanda en meer) en een ideale backdrop voor een fotoshoot, of wat dacht je van iets stoerders zoals de cactus omgeving.

Waarom trouwen op Curacao?  trouwlocatie trouwen op het strand trouwen in het buitenland intiem honeymoon elopement curacao aanzoek

Tinto

Honeymoon hotspot; Bruiloft en huwelijksreis vallen samen op een prachtige tropische bestemming.Het eiland Curaçao biedt iedere Honeymooner waar die naar op zoek is, met idyllische, romantische stranden en luxe resorts voor de welverdiende ontspanning. 

+ Voel je thuis; Er wordt Nederlands gesproken, wel zo makkelijk! Het lijkt bijna alsof je in Nederland bent wanneer je door de straten loopt en gesprekken in het Nederlands opvangt, in plaats van op een Caribisch eiland bij Zuid-Amerika. Voor een eiland met maar 150.000 inwoners is het aantal gesproken talen indrukwekkend. Nederlands, Papiaments, Engels en Spaans. Het is niet alleen ontzettend handig, het benadrukt ook de bijzondere multiculturele sfeer op het eiland. 

+  Stranden; Met meer dan 35 stranden en baaien uitgeslepen uit de rotskust van het eiland biedt Curaçao de zon- en natuurliefhebber de meest spectaculaire standen, of je nou op zoek bent naar een gezellig druk strand met echte Caribische gezelligheid of in alle rust wilt genieten in een afgelegen baai. De vele stranden van Curaçao ademen allemaal een andere sfeer uit. Met een smoothie of een cocktail in je hand kijk je uit over helderblauw water.

Waarom trouwen op Curacao?  trouwlocatie trouwen op het strand trouwen in het buitenland intiem honeymoon elopement curacao aanzoek

Grote Knip

+ Wonderlijke onderwaterwereld; De onderwaterwereld in Curaçao is één van de mooiste ter wereld. Curaçao heeft meer dan 65 speciaal aangewezen duikspots waardoor zelfs de meest fanatieke duiker niet snel uitgekeken is op de wateren rondom Curaçao. Curaçao onderscheidt zich van andere Caribische locaties door de enorm grote diversiteit en de hoeveelheid aan leven onderwater. Dit door het feit dat de riffen zo dicht bij de kust liggen en de variatie aan onderwaterlandschappen. Je duikt hier met een spectaculair uitzicht zwemmend tussen de murenen, papegaaivissen, geelstaart snappers, trompetvissen, zeeschildpadden, krabben en pijlstaartroggen. 

+ Culinair Curaçao, en met name Willemstad, is een waar culinair paradijs met een scala aan cafés, restaurants, fine dining en lokale markt waarbij men de beste lokale delicatessen vindt alsmede internationale gerechten uit meer dan 55 verschillende landen.

+ UNESCO werelderfgoed gebied; Het historische centrum van Willemstad en de haven zijn sinds 1997 opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco waar meer dan 750 bijzondere gebouwen, plekken en monumenten onder vallen en Willemstad een waar genot maakt om doorheen te wandelen. De rijke cultuur van Curaçao is daarom ook nog altijd zichtbaar in de koloniale gebouwen, plantages, forten, musea en de Mikve-Israel Emanuel Synagoge, de oudste Westerse synagoge die nog in gebruik is. Met deze synagoge is Curaçao trouwens een ideale bestemming voor een Joodse bruiloft.

+B&B tot High End Resort; de verblijfsmogelijkheden zijn heel erg divers. Huur een luxe villa met zwembad voor het hele gezelschap of spendeer je nacht in een cozy Boutique Hotel met uitzicht op zee.

Waarom trouwen op Curacao?  trouwlocatie trouwen op het strand trouwen in het buitenland intiem honeymoon elopement curacao aanzoek

Scuba Lodge Hotel

 

Nieuwsgierig geworden naar trouwen op Curaçao? Neem vrijblijvend contact op via hello@ninaweddings.nl.

Please leave a Comment