Festival Wedding

Geplaatst door in Inspiration op 19 januari, 2015 0 Comments 6f6d5360f7b7af42346e22a64107b7d9

Staat bij jullie standaard de agenda vol in de zomer met de leukste festivals? Zijn jullie op zoek naar een bruiloft met een ongedwongen sfeer, gezelligheid, tentjes, vrolijke kleuren, foodtrucks en lampjes in de bomen? Dan is er niets leuker dan een Festival Wedding! Gewoon lekker buiten feestvieren en dat midden in de natuur. Ongedwongen en lekker nonchalant. Een festival in het klein, hoe leuk kan dat zijn? Wil je graag een festival bruiloft organiseren? Hierbij mijn lijst met tips.

Festival Wedding themabruiloft festival buiten bohemian

In the open air

Allereerst heb je natuurlijk een goede trouwlocatie nodig. Buiten trouwen is helemaal hip. Denk aan een leuke camping, mooi bos of een plek bij een meer of rivier. Een droomplek voor een bruiloft van free spirits! Vervolgens moet je op die locatie ergens kunnen zitten (en schuilen als het slecht weer wordt). Je zult dus op zoek moeten naar tenten, stoelen en tafels.

Fabulous Floral Crowns

Een bloemenkrans is een must have voor elke festival stijl bruid! Niet alleen zijn ze prachtig om te dragen, maar het is ook een leuk DIY project voor het weekend.

Festival Wedding themabruiloft festival buiten bohemian

>> Kijk hier naar meer bloemenkrans voorbeelden.

Hip in de regen!

Festival Wedding themabruiloft festival buiten bohemian Ook een must-have voor een festival bruid is een comfortabel paar regenlaarzen! Zijn de weergoden jou niet goed gestemd? Ga dan voor een paar hippe regenlaarzen waardoor jij alle regen aan kan en je er nog steeds super trendy uit ziet! Je kunt deze vinden in allerlei mooie kleuren en prints in de winkels.

All Access Pass

Geef jullie gasten een all access toegangsbewijs voor jullie grote dag in festival stijl; entreetickets of polsbandjes. Je kunt ze laten ontwerpen zoals je ze ziet op de belangrijkste festivals.

Super Signage

Creatieve en leuke bewegwijzering laat jullie gasten weten waar alle festiviteiten plaatsvinden en geeft bovendien het authentieke festival gevoel.

Tent of Teepee?

Een waar festival bruiloft zou niet compleet zijn zonder enige vorm van een tent. Tenten, spiegeltenten, yurts en tipi’s zijn allemaal erg leuk en perfect voor een outdoor bruiloft vooral met ons onvoorspelbare Nederlandse weer! Een Tipi zou een geweldige achtergrond zijn, Mooie tenten zijn helaas niet goedkoop, naar zoals je hieronder ziet de investering zeker waard.

Festival Wedding themabruiloft festival buiten bohemian Festival Wedding themabruiloft festival buiten bohemian

Festival style

Laat je fantasie de vrije loop met kleurrijke, leuke en interessante inrichting. Vlaggetjes, streamers, feestverlichting zien er geweldig uit als festival decor. Zorg ervoor dat je kijkt op mijn Pinterest board voor nog meer ideeën over hoe je jullie outdoor bruiloft kunnen versieren die perfect zou passen bij een festival stijl feestje!

Chill Out Area

Festival stijl zitplaatsen is een must voor julie gasten om hen te laten te relaxen op en ontspannen tussen alle festiviteiten in op jullie grote dag. Kussens vrij verspreid of zelfs het gebruik van hooibalen is naast een goedkoop stylingidee, ook super praktisch! Bedek ze met een beetje stof of een paar dekens om ze een beetje comfortabeler te maken.

Light Up The Night

Een festival bruiloft zou niet compleet zijn zonder glowsticks of sterretjes! Perfect om te geven aan jullie gasten voor tijdens het feest of voor een leuke exit!

Posh Potties

Last but not least zijn de welbekende (en gevreesde) toiletwagens! Een must have voor een festival stijl bruiloft. Spice up deze weinig inspirerende omgeving met mooie bewegwijzering en details zoals spiegels, mooie zeepjes, spiegel en luxere handdoeken om de ruimte niet zo out-doorsy te maken!

FOOOOD!!

Om het echte festivalgevoel te krijgen horen de rollende keukens er natuurlijk bij. Ideaal voor de catering op je festivalbruiloft is een foodtruck. Ze rijden naar je locatie, hebben hun eigen kookspullen en maken het lekkerste eten! ‘Zonder rollende keukens geen festival!’

Wat dachten jullie bijvoorbeeld van:

– vers gebakken crêpes en wafels vanuit een Crêpes-Mobiel

– vers gebakken pizza’s vanuit een mobiele, houtgestookte pizza-oven

– een Amerikaanse BBQ vanaf een mobiele ‘Smoker’

– een IJscobus, met vers Italiaans ijs

Festival Wedding themabruiloft festival buiten bohemian

Omdat niet iedereen kiest voor de rollende keukens,kunnen jullie natuurlijk ook kiezen om samen met jullie gasten uitgebreid te dineren aan lange tafels. De gerechten worden in family style op grote schalen op de tafels geplaatst, zodat er voor iedereen keuze is uit de diverse heerlijkheden. Met flessen water en wijn op tafel genieten jullie samen met de gasten van een ontspannen diner.

Let’s party!

Muziek is op een festival onmisbaar (of ander entertainment). De styling speelt hier een belangrijke rol, maar denk ook aan activiteiten, zoals bijvoorbeeld een photobooth en voor de kleintjes een party nanny die voor een verrassend programma zorgt. Een Festival Wedding is niet compleet zonder passende kleding, dus geef jullie gasten gerust een dresscode mee voor die gave festivallook. Met zijn allen heerlijk dansen op de klanken van een goede Dj, en dat allemaal op jullie huwelijk! Zelfs bij het versturen van de uitnodigingen is het leuk om in het thema te blijven. Dit kun je doen door deze te laten ontwerpen als een timetable, die precies aangeeft op welke tijd er wat staat te gebeuren.

Ook helemaal enthousiast geworden?! Waanzinnig toch?! Bij een festival wedding komt zoals je al hebt gemerkt heel veel geregel kijken, zowel qua design, styling, setup, logistiek etc. Ik help jullie graag bij de uitvoering, organisatie en design van jullie eigen unieke festival wedding! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Oja, heb je trouwens mijn styled shoot in Festival Bohemian stijl gezien die ik voor ThePerfectWedding organiseerde!?

Please leave a Comment