Waarom een weddingplanner?

Geplaatst door in Tips&Tricks op 16 maart, 2015 0 Comments SMP

Als je je vertelt aan mensen in je omgeving denken de meeste meteen aan Jennifer Lopez in de film The Wedding Planner. Een romantische komedie waarbij ze de rol als weddingplanner op zich heeft… en uiteindelijk vandoor gaat met de bruidegom. Dat is dus juist wat we NIET doen!

Het is blijkbaar nog erg onduidelijk wat wel de rol is van een weddingplanner. Daarom hieronder wat antwoorden op de meest gestelde vragen:

{Waarom een Wedding Planner}

Ik heb geen weddingplanner nodig omdat ….

… De locatie coördinator & catering manager verzekerde mij dat ik geen ​​planner hoef te huren omdat ze het alleen aankan. ~ Tegenwoordig noemen locatiemanagers zich ook weleens weddingplanner. Maar dit houdt alleen in dat ze binnen hun bedrijf bezig houden met de georganiseerde bruiloften. Zij zullen jullie niet in het planningsproces begeleiden. Ze werken voor de locatie en niet voor jullie. Hun belangrijkste doel is ervoor te zorgen de faciliteit op rolletjes loopt. De bottom line: locatiemanagers zijn ingehuurd door de zaal voor het coördineren en beheren van de locatie alleen (dwz catering, ruimteverhuur, personeel, etc …). Ze zullen je misschien helpen met je tijdsplanning, maar niet bij de opbouw of bij trouble shooting. Vaak hebben ze een beperkt aantal leveranciers dat ze kunnen aanbevelen in plaats van het grote netwerk van een weddingplanner. Ze zullen niet helpen bij budgettering, de contracten van andere leveranciers beoordelen, bij afspraken aanwezig zijn, meedenken met leuke activiteiten of styling  en alle andere andere dingen die komen kijken bij de organisatie van een bruiloft.

… Moeten de leveranciers niet in staat zijn om zichzelf te coordineren, omdat ze ervaring hebben de trouwbranche? ~ Er is een enorm verschil tussen een huwelijk met een weddingplanner versus een zonder. Niet alleen zijn de finishing touch en het ontwerp meestal beter, maar ook de doorstroming van het evenement en de communicatie tussen de partijen. Denk na over het grote budget dat je investeert in eten en drinken voor je gasten, het inhuren van de fotograaf om de perfecte foto te nemen, het kiezen van de DJ die een knallend feest bouwt, maar toch koppels hebben de neiging om te beknibbelen als het gaat om het inhuren van een planner die de hele dag zal coördineren! Het is als het hebben van een auto en alle passagiers, maar geen bestuurder (of GPS)! Dus waarom stoppen bij het inhuren van de planner. Wat zal helpen om zowel jullie leven en hun leven gemakkelijker? Een weddingplanner!

… Ik lees alle tijdschriften en blogs. Ik heb alle middelen die ik nodig heb. Ik wil niet dat een weddingplanner me het plezier ontneemt van mijn bruiloft plannen! ~ Wanneer je voor het eerst verloofd bent is  huwelijk planning iets totaal nieuw. Je koopt elk tijdschrift en leest elke trouwblog dat er is om te helpen het plannen van jullie grote dag. Ja, doe dat ook zeker! En kijk vooral ook eens naar de inspiratie die ik al heb verzameld. Echter, met honderden  fotografen, videografen, locaties, etc … het kan overweldigend en stressvol zijn om een ​​keuze te maken wie / wat is de beste oplossing voor jullie stijl, budget en wensen. Als de bruiloft eindelijk zo ver is, zijn jullie als bruidspaar vaak zo versleten van alle beslissingen dat het proces niet meer zo leuk is als vantevoren gedacht.  Als weddingplanner doe ik dit elke dag en help ik jullie keuzes te maken die het best past bij jullie wensen zodat jullie van het planningsproces kunnen GENIETEN tot het einde! Ik heb jarenlange expertise in event- en projectmanagement en ben dagelijks bezig met niks anders dan bruiloften en nieuwe trends. Daarmee een enorme toegankelijke bron!

… Mijn familie & vrienden willen me helpen met het planningsproces ~  Het inhuren van een professionele weddingplanner, het lijkt overbodig en veel bruidsparen waar ik mee spreek hebben hier zelfs nog nooit over nagedacht. Ik hoor vaker van een bruid dat ze alles liever zelf in handen heeft en dat op de dag zelf wel even zelf regelt. Of men schakelt voor deze belangrijke taak vrienden of familie in. Allemaal te respecteren beslissingen, maar in de praktijk blijkt dat deze keuzes het paar achteraf toch opbreken. Het hebben van een ceremoniemeester is namelijk van wezenlijk belang om optimaal te kunnen genieten en ontspannen tijdens je trouwdag.  Je kunt nog zo gestructureerd en precies te werk gaan bij het plannen en regelen van je bruiloft, maar het blijft werken met mensen en pijnlijke situaties tussen bruidsparen, leveranciers en trouwlocaties doen zich helaas maar al te vaak voor. Een ceremoniemeester-rol is een super eer en wellicht zijn er goede managers in de familie. Maar ook hen wil je toch een leuke dag bezorgen?! Hoe leuk het ook klinkt, het is hard werk en bijna iedereen die deze rol weleens heeft gehad vind het achteraf jammer dat ze niet net als de andere gasten hebben kunnen genieten. Het is een totaal andere beleving. Een weddingplanner is niet emotioneel betrokken bij het bruidspaar. Dat lijkt misschien een nadeel, maar dat is het absoluut niet. In tegendeel zelfs. Doordat een professioneel weddingplanner niet emotioneel betrokken is kan zij zich concentreren op wat er daadwerkelijk moet gebeuren tijdens de huwelijksdag. De toegevoegde waarde van een weddingplanner zijn de kosten hiervoor dan ook meer dan waard.

… Ik kan een weddingplanner niet veroorloven. Het past gewoon niet in mijn budget ~ Het klinkt misschien raar, maar ook uit financieel oogpunt zou je kunnen overwegen een weddingplanner in te schakelen. Want behalve het voordeel van een enorme tijdwinst en het wegnemen van stress, vergelijkt een weddingplanner prijs en kwaliteit van leveranciers. NINA weddings heeft een betrouwbaar netwerk opgebouwd en kan voor jullie het best passende aanbod selecteren. In werkelijkheid kan een weddingplanner je geld besparen & TIJD! Planners hebben relaties met leveranciers en locaties omdat ze vele bruiloften per jaar doen en niet slechts één (vaak toch vol beginnersfouten). Ze kunnen ook helpen een realistisch budget samen te stellen. Op het einde kan de tijd en geld dat bespaard is, groter zijn dan de kosten van de planner. Denk bij een klein trouwbudget bijvoorbeeld ook eens aan enkel een adviesgesprek of weddingplanner arrangement a la carte.

Please leave a Comment