Daughters of Simone

Geplaatst door in The Dress op 16 februari, 2016 0 Comments Daughter of Simone bruidsjurk bohemian

 Full disclaimer, ik ben een grote fan van Daughters of Simone. Een San Francisco-based label met te gekke bohemian bruidsjurken. De naam van het label is geinspireed op de filosoof Simone de Beauvoir. Een vrouw die haar eigen gang ging en altijd haar eigen stempel ergens op drukte in de tijd dat het ongewoon was voor vrouwen. De jurken zitten vol kant, slanke vorm en lange mouwen.

Hun collecties hebben te gekke namen; The Mad Ones, We are all just lovers en meer. Je knippert even met je ogen als je hun prachtige nieuwe collectie, Under Your Spell, bekijkt. Ik wist meteen dat ik deze vintage-inspired merk niet langer voor mezelf kon houden. Bohemian qua sfeer, cool qua stijl (en nog best betaalbaar). Ik denk dat de eclectische bruiden onder jullie net als ik helemaal verliefd zullen worden op deze jurken. Met namen als Fleetwood en  Morrisson, is het duidelijk dat de jurken geïnspireerd zijn op muzikanten en stijl iconen uit het verleden.  In fact, Under Your Spell is genoemd naar een Bob Dylan song.

A DAUGHTERS OF SIMONE BRIDE IS JUST THIS WAY. SHE KNOWS WHO SHE IS AND WHAT SHE WANTS. THE STATUS QUO ISN’T A BOUNDARY, BUT A CHALLENGE.

De ontwerpers achter dit label zijn de twee zusjes Ashley en Brittany Castanos begonnen in eerste instantie met het verkopen van vintage bruidsjurken, maar het resulteerde in hun eigen lijn. Brit maakte zelf haar eigen bruidsjurk, die ook in de collectie is op genomen (met de passende naam ‘The Brit’). De Daughters of Simone’s collectie is cool, romantisch en een beetje alternatief, met gehaakt kant – oh i love crocheted lace – off the shoulders styles en crop tops. Under Your Spell mixt dat met kanten neklijnen, wijduitlopende mouwen en cut-out waists.  (lots of heart eyes emojis!)

Daughters of Simone designer bruidsjurk bruid bohemian Daughters of Simone designer bruidsjurk bruid bohemian Daughters of Simone designer bruidsjurk bruid bohemian Daughters of Simone designer bruidsjurk bruid bohemian Daughters of Simone designer bruidsjurk bruid bohemian

Daughters of Simone designer bruidsjurk bruid bohemian Daughters of Simone designer bruidsjurk bruid bohemian

Het past helemaal in de huidige trend van jaren ’70 die je in de mode terug ziet komen. Dus voor alle free spirited brides, dit is de collectie voor jou!

Please leave a Comment